Élet-Stílus

Plüssjátékkal vigasztalták a depressziós wombatbébit

Azután kezdett vészesen fogyni, hogy anyja elpusztult egy autóbalesetben.

Az emberkézhez szokott wombatbébit anyja halála után nem sokkal, újabb sokk érte: az otthont, amiben cseperedett, letarolta egy ciklon. Az újjáépítés nyolc hétig zajlott és nagyon megviselte Tonkát, akinek két hónapig nélkülöznie kellett a számára létfontosságú társaságot.

Képek forrása: metro.co.uk
Képek forrása: metro.co.uk

Gondozójának hamar feltűnt, hogy a wombattal nincs minden rendben, de csak azután kérte kivizsgálását, hogy kiderült, Tonka vészesen fogyni kezdett. Az egyébként rendkívül játékos kölyök, rövid idő alatt súlyának 20 százalékát elvesztette, kedvetlen és örömtelen volt.

wombat3

A vizsgálatok kimutatták, hogy a wombat – bármily furcsa legyen is – depresszióban szenved, amit gondozója végül úgy orvosolt, hogy egy plüsswombattal lepte meg kedvencét. Mint mondja, Tonka azonnal szárnyai alá vette a jövevényt és egy percre sem tágított mellőle. „Összegömbölyödve aludt vele és az ételéből is megkínálta” – mondja a gondozó, aki elárulta azt is, a plüsswombatnak azért nincs saját neve, mert az igénybevétel miatt időről-időre cserélni kell.

wombat

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik