Élet-Stílus

Szívbemarkoló képsorozatot készíttettek haldokló kislányukról

A szülők a várandósság 30. hetében tudták meg, hogy születendő gyermekük halálos beteg.

„Mikor az orvosunk elmondta, hogy kislányunk rosszindulatú agydaganattal fejlődik, összetört a szívünk. Rettegtünk attól, amit a jövő tartogatott a számunkra, miközben a fejünkben csak úgy záporoztak a kérdések” –

írták a kislány szülei az azóta már világhírű képsorozat mellé, melynek darabjait egy brit újszülöttfotós, Mary Huszcza készített. Erika és Stephen Jones vallomásában elmondta azt is, bár minden vágyuk az volt, hogy második gyermekük természetes úton szülessen, a betegség miatt az orvosok ragaszkodtak a császármetszéshez. A kis Abigail végül augusztus 6-án, nem sokkal éjfél után született.

„A daganat miatt azt gondoltuk, a lányunk legfeljebb néhány napot élhet majd. Szerencsére a lányunk mindannyiunkra rácáfolt és vártnál sokkal erősebbnek bizonyult” – mondja az édesanya, aki szerint Abigail épp úgy fejlődik, mint a vele egyidős babák. „Mozog, rendesen eszik, nyitogatja a szemét és dugdossa a nyelvét.”

Kép forrása: Mary Huszcza
Kép forrása: Mary Huszcza

Bár teljesen egészségesnek látszik, a szülők egy pillanatra sem felejtik el, hogy gyermekük halálos beteg. „Igyekszünk minden percet kihasználni, amit együtt tölthetünk” – mondja az apa, majd hozzáteszi, szerették volna, ha az orvosok meggyógyítják gyermeküket, csakhogy a daganatot nem lehet operálni, a kemoterápia pedig Abigail fiatal kora miatt szóba sem jöhet.

„Nem akarjuk elveszíteni a lányunkat. Szeretnénk látni őt felnőni, táncolni, veszekedni a nővérével, bicajozni és iskolába menni. Szeretnénk látni, milyen ember lesz belőle”

–  mondják a szülők, majd hozzáteszik, egyedül az együtt töltött idő és a közösen megélt pillanatok jelentenek számukra némi vigaszt. Épp ezért ragaszkodtak ahhoz, hogy a fotográfus együtt fényképezze őket. Szerették volna, ha Abigail a képek segítségével halhatatlanná válik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik