Élet-Stílus

Megható nyílt levél a Down-szindrómás lány esküvőjére

Paul Daugherty újságíró. A Cincinnati Enquirer sportrovatánál dolgozik, és most maga is bekerült a hírekbe egy írása miatt. Nem, ne az NBA-re, NFL-re vagy egyéb rövidítéses sportágas anyagra tessék gondolni: Paul nyílt levelet írt Down-szindrómás lányának.

Az apropó: a 26 éves Jillian férjhez ment barátjához, Ryanhez, akivel 10 éve együtt vannak; és akivel annak idején a fogyatékkal élő tinédzserek focicsapatában ismerkedtek meg.

„Jills, emlékszel azokra a dolgokra, amikről mindig is hangoztattad, hogy sosem fogod elérni? Hogy sosem fogsz tudni motorozni, nem leszel főiskolás, és biztos, hogy nem mész férjhez” – írja az apuka a fogyatékos és krónikusan beteg embereket motiváló TheMighty.com-on megjelent megható levélben.

„Te vagy a legkedvesebb ember, akit ismerek. Mindannyian szeretnénk olyan embereket megismerni, akiket empátia és együttérzés jellemez, akiből hiányzik a rosszindulat. Nekünk sikerült, mert te ilyen vagy.”

„Nem tudom, mennyi esély van arra, hogy egy Down-szindrómás nő feleségül megy élete szerelméhez; csak azt tudom, hogy te minden számítást keresztülhúzol.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik