Élet-Stílus

Árván maradhatnak a testvérek, miután kiderült, mindkét szülőjük halálos beteg

Közvetlenül azután, hogy az anyánál rosszindulatú daganatot találtak, az apáról is kiderült, hogy súlyos beteg.

Paul Coulston, az egykori brit iskolaigazgató 37 éves volt, mikor az orvosok szembesítették azzal, hogy súlyos beteg. A hír a lehető legrosszabbkor sújtott le a családra, Paul feleségéről ugyanis csak néhány héttel korábban derült ki, hogy rosszindulatú nyelőcsőrákban szenved.

Clare-nek az orvosok 30 százalék esélyt adtak a teljes gyógyulásra, míg Paullal kerek-perec közölték, hogy a betegsége gyógyíthatatlan és legfeljebb öt éve van hátra. „Életünk legnehezebb időszakán mentünk keresztül a diagnózisokat követően” – idézi a brit Mirror című napilap az édesanyát, aki elárulta, férjével aprólékosan eltervezték, mi történjen két kisgyermekükkel a haláluk után.

A szülők története tavaly az egész világot bejárta, a hírnevet pedig arra használták fel, hogy minél több közös emléket gyűjtsenek. Paul unokatestvére még egy Facebook-oldalt is létrehozott a családnak, amin keresztül jó szívű ismeretlenek tucatjai juttatták el adományaikat Coulstonéknak.


Kép forrása: mirror.co.uk

A diagnózisok óta három év telt el, és míg Clare állapota javult és mára tünet- és rákmentes, Paul állapota csak romlott. „Az utolsó hónapokat azzal töltötte, hogy javítson a hozzá hasonló betegek helyzetén. Szerette volna, ha nekik nem kell azon keresztülmennie, amin neki” – mondta Clare. A férfi szervezete végül tegnap feladta a harcot az izomsorvadásos betegséggel szemben.

Halálának hírét a család a létrehozott Facebook-oldalon keresztül tudatta a barátokkal és az ismerősökkel. „Még mindig nem fogtuk fel ezt a tragédiát, annak ellenére, hogy pontosan tudtuk, egyszer be fog majd következni” – mondja Clare. Az asszony hozzátette, bár 2009-es diagnózisa óta már több mint 5 év telt el, még mindig nem lehet teljesen biztos abban, hogy legyőzte a betegséget.

„Igyekszem úgy élni az életemet, hogy ne legyenek lezáratlan ügyeim. A legfontosabb mégis az, hogy előre gondoskodjak a gyerekeink jövőjéről.’

Ajánlott videó

Olvasói sztorik