Élet-Stílus

Közvetlenül a lánya születése után tudta meg, hogy meg fog halni

A 40 éves brit édesapa az agydaganat egy ritka fajtájával küzd. Orvosai szerint már csak hetei vannak hátra.

„Ha tudtam volna, hogy ez vár ránk, nem vártunk volna öt teljes évet a gyerekvállalással. Mennyivel több közös élményünk lehetne” – idézi a Daily Mail című brit lap Alex Lewis-Mayhew megtört feleségét. Rachel azért vállalta, hogy a nyilvánosság előtt beszél a család drámájáról, mert szeretne adományt gyűjteni férje kísérleti kezelésére.

„Szeretnénk, ha együtt tölthetnénk még egy kis időt most, hogy megszületett az első közös gyermekünk” – magyarázza a 46 éves asszony, majd hozzáteszi az orvosok nem sok jóval biztatják őket. „Szerintük Alexnek legfeljebb néhány hete lehet hátra” – mondja szomorúan, majd hozzáteszi, férjét először 2005-ben diagnosztizálták az agydaganatok egy, az esetek többségében gyerekeket érintő válfajával.


Képek forrása: Daily Mail 

„Abban az időszakban rengeteget fájt a feje. Miután orvoshoz ment és alaposan kivizsgálták, kiderült, hogy a tüneteket egy daganat okozza. Alexet megoperálták és agresszív kemoterápiát kapott és sokáig úgy tűnt, a betegségét sikerült megfékezni.” Alex és Rachel a műtétet követően összeházasodtak, de úgy döntöttek, a gyerekvállalással várnak addig, míg Alexet hivatalosan is gyógyultnak nyilvánítják.

Csak öt évvel később jelentkeztek egy meddőségi klinikán, ahol már első alkalommal sikeres volt a mesterséges megtermékenyítés. Kislányuk, Augustyna négy hónappal ezelőtt jött a világra, nem sokkal azelőtt, hogy Alex megtudta, az agydaganata visszatért és ezúttal a gerincére is átterjedt.

 

„Azt hittük Alex ezt is legyőzi majd, ahogy tette azt 2005-ben, csakhogy az orvosok nem ilyen bizakodóak. Azt mondják, hiába kapja a legkülönbözőbb rákellenes terápiákat, Alex szervezete nem jól reagál ezekre” – árulja el Rachel, aki a rossz hírek ellenére igyekszik pozitív maradni. „Minden egyes közös pillanatunkat kihasználjuk, nem kesergünk és keressük a lehetőséget arra, hogy egy kis időt még együtt töltsünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik