Élet-Stílus

Megmentette fuldokló gazdáját a kétéves kutya

A kétgyerekes édesapát magával sodorta egy áramlat. Ha nincs a kutyája, az óceánba veszett volna.

“Amikor Vader beugrott utánam a vízbe, nem tagadom, bepánikoltam. Azt hittem majd játszani akar, és a hátamra nehezedik, amit abban az állapotomban nem bírtam volna ki. De a legnagyobb meglepetésemre nem ez történt. Még csak hozzám se ért. Csak elém úszott, és hagyta, hogy belekapaszkodjak a mellényébe. Ezután teljes erejéből húzni kezdett” – idézte fel életel legijesztőbb fél óráját a Yahoo Parenting riporterének Patrick Mulligan.


Képek forrása: Patrick Mulligan

A massachusettsi kétgyermekes édesapa elmondása szerint rendszeresen jár vitorlázni családjával: feleségével, három kisfiával és a család 22 hónapos labrador kutyájával, Vaderrel. “Szeretjük felfedezni az eldugott helyeket és szigeteket. Amikor ez az eset történt is éppen ez tettük. Egy szigetet akartunk megnézni, én pedig a vízbe ugrottam, hogy a partra húzzam a hajónkat.”

Csakhogy a férfit elragadta egy áramlat, és bár küzdött ellene, az izmai néhány perc után elkezdtek begörcsölni. “Ekkor már átfutott az agyamon, hogy megfulladhatok. Nem volt rajtam mellény, az erőm pedig fogytán. Szerencsém volt, hogy Vader közbeavatkozott.”

 

Patrick az újságírók kérdésére elmondta, a 12 és 9 éves fiai szerencsére szinte semmit nem vettek észre a veszélyhelyzetből, és azóta bárhova mennek is, mindig vesznek mentőmellényt. “Ami Vadert illeti, a nap végén természetesen megkapta a megérdemelt jutalmát: egy jókora velőscsontot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik