Élet-Stílus

A fél szemére megvakult, miután a kontaktlencséjében aludt

chad-groeschen(650x433).jpg (Array)
chad-groeschen(650x433).jpg (Array)

A 39 éves férfi azért beszélt a történtekről a nyilvánosság előtt, hogy másokat megóvjon.

Mikor a múlt hónapban egyik reggel arra ébredt, hogy viszket a szeme, a Cincinnatiban élő, 39 éves Chad Groeschan kicsit sem aggódott. Ahogy azt a Buzzfeed News újságírójának elmondta, allergiás, épp ezért elég gyakran fordult elő vele hasonló. “Egyáltalán nem aggódtam. Biztos voltam benne, hogy néhány nap múlva tünetmentes leszek” – tette hozzá.


Képek forrása: Chad Groeschan

Amikor másnap a tünetei rosszabbodtak, Chad úgy döntött, orvoshoz megy. “Meglehetősen homályosan láttam, és fájt a fejem is, szóval nem akartam halogatni a dolgot” – mondja a férfi, aki még ekkor sem gondolta, hogy komoly baja lehet. Viszont amikor másnap rettenetes fájdalmakkal ébredt, tudta, hogy nagy baj van. “Ismét orvoshoz mentem, de ezúttal már egy szemspecialistához, aki hamar kiderítette, hogy egy Pseudomonas nevű baktérium támadta meg a bal szemem.”

 

Chad a Buzzfeed újságírójának elárulta, az orvos szerint a fertőzést az okozta, hogy túl sokáig hordta – az egyébként sokáig hordható – kontaktlencséjét. “Hetente legfeljebb egyszer cseréltem a lencséket, és gyakran előfordult, hogy lencsével aludtam” – vallotta be a férfi, aki a fertőzés miatt bal szemére teljes egészében elvesztette a látását.

 

“Sokan most biztos azt hiszik, ami velem történt, az elképesztően ritka. De nem az. Sokkal gyakoribb, mint az bárki gondolná” – mondja Chad, állításait pedig megerősíti a Buzzfeed által megkérdezett szakember, aki elárulta, évente számos hasonló esetet kezelnek. Ami Chad látását illeti, orvosai szerint ahhoz, hogy tökéletesen visszanyerhesse látását, szaruhártya átültetésre lesz szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik