Élet-Stílus

Összeégette a 16 éves lány bőrét a hamis tetoválás

A fiatal lány azt mondja, a hennatetoválás nyomát egész életében viselnie kell majd.

„Két hónapja még az volt minden vágyam, hogy modell lehessek” – kezdi a 16 éves herfordshire-i lány a New York Daily Newsnak, majd hozzáteszi, mostanra megváltozott az érdeklődése. „Sminkmesternek tanulok, hogy kitanuljam az összes olyan praktikát, amivel eltüntethetem a bokámon éktelenkedő hatalmas sebhelyet.”


Képek forrása: New York Daily News

Mary Bates az amerikai lap újságírójának elárulta, a változást egy törökországi nyaralás indította el, ahol a keleti hangulat kedvéért úgy döntött, hennatetoválást készíttet a bal bokájára. „Eszembe se jutott, hogy bajom lehet belőle, hiszen korábban is volt már ilyen tetkóm. Igaz, az a kezemre készült.”

Mikor egy héttel a festés után Mary bőre felhólyagosodott és hámlani kezdett, a fiatal lány azonnal orvoshoz ment. Kiderült, hogy a tetoválását fekete hennából készítették, amiben a PPD nevű szer is megtalálható volt. „A PPD használatát az Unió területén szigorú szabályokhoz kötik, ugyanis az arra érzékenyeknél heves allergiás reakciókat válthat ki.”

Mary a nyaralása alatt nem tudta, hogy egyike azoknak, akik érzékenyek a PPD-re. „Csak azután vált egyértelművé, hogy a bal lábamon, a tetoválás alatt húsig lejött a bőr” – mondja a lány, aki ezután azonnal orvoshoz ment. „Nem sokat segített, hogy az orvosom állandóan azt mondogatta, még sosem látott ilyen súlyos PPD-allergiát.”

A fiatal lány azóta szerencsére felépült, de mint mondja, a heget élete végéig viselni fogja. „Szomorú vagyok, hogy így alakult a dolog. Az egész életemet a kifutók világában képzeltem el, de be kell látnom, hogy amíg a világ tele van csinos és hibátlan lányokkal, senki sem fog egy sebhelyes lányt alkalmazni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik