Élet-Stílus

Egymás szemével látnak a fejüknél összenőtt ikrek

ikrek(650x433).jpg (Array)
ikrek(650x433).jpg (Array)

A sziámi ikrek születésekor még az se volt biztos, hogy egyáltalán megélik-e a másnapot. Azóta hét év telt el.

Mikor hét évvel ezelőtt Tatiana és Krista Hogan a világra jött, az orvosok nem jósoltak nekik hosszú életet. Sőt! Figyelmeztették a szülőket, hogy a két kislány valószínűleg nem fogja megélni a következő napot. Csakhogy az ikrek ezt máshogy gondolták. Orvosaikra rácáfolva a következő hónapokban, években megtanultak járni, beszélni, sőt, még vitatkozni is egymással.


Képek forrása: Channel 5 

Édesanyjuk elmondása szerint lányai éppen olyan életet élnek vernoni otthonukban, mint bármelyik velük egyidős gyerek. „Imádnak iskolába járni, tanulni, sütizni és tévét nézni.” Felicia Hogan hozzáteszi, az ikrek – akiket valószínűleg sosem fognak majd tudni szétválasztani – szinte szünet nélkül mosolyognak, és pozitív személyiségükkel boldogságot lopnak testvéreik és szüleik életébe is.

„Nem mindennapi feladat, ha az ember sziámi ikreket nevel, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult. Ha a következő életemben választhatnék, akkor is őket szeretném” – mondja az édesanya, aki elárulta, mikor kiderült, hogy sziámi ikreket vár, az orvosa felajánlotta neki az abortusz lehetőségét. „Még csak el sem gondolkodtam a dolgon” – vallja be.

 

A két kislányt születése óta folyamatosan orvosok hada veszi körül. „Mivel közös agyon osztoznak, az orvosok érdeklődnek az agyműködésük iránt” – árulja el Felicia, majd hozzáteszi, bár mindkét lánya saját, különálló személyiséggel rendelkezik, képesek arra, hogy érezzék egymás érzéseit, sőt, arra is, hogy egymás szemével lássák a körülöttük lévő világot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik