Élet-Stílus

Hazaviszi négyes ikreit a 65 éves német kismama

Most, hogy négy baba megerősödött, édesanyjuk úgy véli, itt az idő, hogy ő maga viselje gondjukat.

„Tudom, hogy keveset fogok aludni. És azt is, hogy ez lesz életem legnehezebb időszaka. Szültem már gyereket, nem kell nekem elmondani, hogy megy ez. Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy azután, hogy felneveltem 13 gyereket, az ikreket is képes leszek ellátni” – idézi a Daily Mail című brit lap a 65 éves német édesanyát, aki tavaly a legfiatalabb lánya kérésének engedve döntött úgy, hogy bővíti amúgy sem kicsi családját.

„Egyik délután azzal fogadott, hogy szeretne egy öcsit vagy egy hugit” – mesélte Annegret Raunigk, aki ezt követően felkereste – szinte az összes – német termékenységi klinikát. „Mindenhonnan elutasítottak, mert úgy vélték, túl idős vagyok a procedúrához. Azt mondták, a szervezetem nem fogja kibírni azt a stresszt és a terhességgel járó megpróbáltatásokat” – tette hozzá a nő.


Kép forrása: Inquisitr 

Annegret végül egészen Ukrajnáig ment, hogy 10 éves lányát, Leilát testvérrel ajándékozhassa meg. „Kis híján elájult, mikor meghallotta, hogy egyszerre négy testvérkéje születik” – emlékszik vissza az egykori orosz-angol szakos tanárnő, aki ezt követően májusban, egy sürgősségi császármetszés után, négyes ikreknek adott életet.

Neeta, Bence, Fjonn és Dries születésük után – az extrém kis súlyuk miatt – hónapokat töltöttek az újszülött intenzív osztályon. Dries és Fjonn még egy-egy műtéten is átestek, de mostanra mindannyian eléggé megerősödtek ahhoz, hogy otthonukban folytassák a lábadozást.

Annegret egyébként rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy ilyen idősen újra gyereket mert vállalni: a legtöbben önzőnek és felelőtlennek nevezték őt. „Ennek az egésznek semmi köze az önzőséghez, meg az egoizmushoz. Egyszerűen arról van szó, hogy szeretem a gyerekeket. Fiatalon tartanak” – magyarázta a nő, aki elárulta, az életéből egyáltalán nem hiányzik férfi.


Kép forrása: Pfeiffer / RTL 

„Eleve nehéz lenne olyasvalakit találnom, aki illene a képbe. Ráadásul – bevallom őszintén – nincsenek túl jó tapasztalataim a férfiakat illetően. Sosem találtam meg az igazit, és nem most fogom folytatni a keresést” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik