Élet-Stílus

Bebizonyították: új nő láttán profibb spermát termelünk

Tudományos cél érdekében maszturbáltak a férfiak, fontos eredménnyel gazdagodott a világ.

Rendkívül érdekes kutatást végeztek az ohiói College of Wooster szakemberei. Azonnal kiemeljük a lényeget: az eredmény szerint azok a férfiak, akik új ingerrel (például: általuk korábban nem ismert felnőttfilm-szereplő látványával) találkoztak, sokkal hamarabb állítottak elő sokkal több és sokkal jobb minőségű spermát.

És most a részletek: a vizsgálat során 21 férfit kértek fel arra, hogy 15 napon át napi egy alkalommal tekintsenek meg egy pornófilmet (érdekes módon nem volt nehéz alanyokat találni a kutatáshoz, pedig nem is fizettek a résztvevőknek), közben maszturbáljanak, és a mintát szolgáltassák be.

A tudományos kutatás során első hat alkalommal ugyanaz a művésznő szerepelt az alkotásokban, ám a hetedik résznél új női főszereplő tűnt fel. És most jön a lényeg: az új inger hatására keletkezett spermaminta nagyobb mennyiségű és jobb minőségű volt, mint a korábbiak (arról nem is beszélve, hogy hamarabb sikerült kitermelni). Egyébként ez a sajátosság nem csak az emberekre, de számos más állatfajra is igaz.

Ne ijedjenek meg a párok: a kutatás eredménye nem arra utal, hogy a házasságon (párkapcsolaton) kívül létrejövő szexuális alkalmi kapcsolatoké a jövő.

Ugyanakkor a kutatók fontosnak tartották leszögezni, hogy amikor egy férfi meddőségi problémával fordul szakemberhez, akkor általában felnőtt film megtekintése közben keletkezett mintát szolgáltat, amely ugye – a fenti logika szerint – sokkal jobb minőségű, mint az a sperma, amely a megszokott körülmények között (tehát otthon, párkapcsolatban, gyermeknemzési célzattal) jön létre. Ezért a „félrevezető” mintából az orvosok gyakran következtethetnek (talán tévesen) arra, hogy a férfi tökéletesen alkalmas a nemzésre, és így azonnal a nő szervezetében kezdik keresni a meddőség okát.

A kutatás eredmény az Evolutionary Psychological Science júniusi számában olvasható – tehát nem afféle „brit kutatók bebizonyították” típusú hülyéskedésről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik