Élet-Stílus

Elkészítettük a világ legjobb nyári hűsítőjét

gazpacho (Array)
gazpacho (Array)

Ami ráadásul egy leves. És nem is akárhol, hanem az irodában, ugyanis semmi extra nem kell hozzá az alapanyagokon kívül, csak egy turmixgép. A tábortűz mellett, vagy a sivatagban is elkészíthető, ha van nálunk turmixgép.

Rohadt meleg van. Az utcán ájulnak el az emberek, az izzadság barázdákat hasít az ember arcába. Csak az irodában elviselhető, légkondival, lehúzott rolókkal. Annyira meleg van, hogy már a hideg víz sem elég hideg. Enni nem is érdemes. Ilyen időben nem is tudnánk, ha meg mégis, csak rosszul lennénk tőle. Szerencsére van megoldás, a világ egyik legjobb hűsítő étele. 

A gazpacho nagyjából olyan a spanyoloknak, mint nekünk a húsleves. Ahány ház, annyi recept, csak épp a spanyol zöldséges levet sokkal könnyebb elkészíteni. Ezt semmi nem bizonyítja jobban, mint hogy mi is képesek voltunk rá. Fogtuk magunkat és behoztuk magunkkal az alapanyagokat a hétvégi ügyeletbe. 

A gazpacho olyan egyszerű étel, mint a bot. Egy tábortűz mellett is elkészíthető, mert csak egy bicska, egy jobb botmixer és váltóáram kell hozzá.

És az alapanyagok. Paradicsom, paprika, uborka, fokhagyma, hagyma, só, bors, olívaolaj. Ennyi. Valaki a paprikát megpirítja, vannak, akik majonézt is pakolnak bele, de a miénk egy alap andalúz recept.

Itt van minden hozzávaló. Nem lecsó készül

Szóval. A paradicsomot meghámozzuk. Amihez nagy segítség, ha az alját egy X-ben bevágjuk és forró vízbe tesszük rövid időre. Aztán összedaraboljuk.

Aztán összedaraboljuk az uborkát, a paprikát és a hagymát is. Kis olajjal betoljuk a turmixgépbe, hogy ne melegedjen túl. Meg egyébként is kell bele. A spanyolok mindenbe tesznek.

Durr. Mellé egy kis só, bors. Meg még egy kis olívaolaj.

Még egy durr, be a hűtőbe és egy kis idő után ehetjük is.

Tök jó, és még hűsít is. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik