Élet-Stílus

Csodás szülinapi ajándékkal lepték meg haldokló lányukat

A szülők egyszerre tartották ötéves lányuk szülinapját, érettségi bálját és az esküvőjét is. Vagyis mindent, amit már nem élhet meg.

Amikor az orvosok négyes stádiumú neuroblasztómával – egy kifejezetten gyerekeket érintő, idegrendszert támadó daganatfajtával – diagnosztizálták, a kis Lila May Schow mindössze kétéves volt. Azóta három év telt el, és Lila, aki július 31-én töltötte 5. születésnapját, még mindig küzd a betegséggel. Még mindig elszántan, de egyre kevesebb reménnyel.


Képek forrása: Bryce Jenkinson 

A kislány orvosai néhány héttel ezelőtt közölték a szülőkkel, hogy hiába a kemoterápia és a rengeteg erős gyógyszer, nincs remény: Lila meg fog halni. A szülők épp ezért úgy döntöttek, lányuk – talán utolsó – szülinapját egy fergeteges „hercegnős” bulival ünneplik meg, ahol megtartják nemcsak a szülinapot, de az érettségi bált és Lila esküvőjét is.

„Szerettük volna, ha megtapasztalhatja azoknak a fontos eseményeknek a hangulatát, amiket a betegsége miatt nem élhet meg” – nyilatkozta az ABC News amerikai hírcsatornának a kislány édesapja, Ryan. A „Hamupipőke est”-tel kapcsolatban megszólalt Lila is, aki a riportereknek elárulta, az egész buli nagyon tetszett neki, de a „legszebb pillanat az volt, mikor apu elsírta magát, mert látta, hogy örülök.”

 

A Facebook-oldala tanúsága szerint Lila és szülei tovább folytatják a harcot: a közeljövőben a kislány újabb kemoterápiás kezelést kap majd, mert szülei még bíznak benne, hogy megtörténhet még a csoda. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik