Élet-Stílus

4 percre meghalt a gazdi, mikor elaltatták a kutyáját

Csak az állatorvos lélekjelenlétének köszönheti, hogy életben maradt.

Amikor néhány héttel ezelőtt orvoshoz vitte imádott Jack Russell terrierjét, a 30 éves brit nő, Lizzie Bevis még nem is sejtette, hogy ez lesz eddigi élete legnehezebb napja. A drámai események sorozata akkor kezdődött, amikor az állatorvos – a 49 éves dr. Matthew Fry – Daisyt megvizsgálva közölte, sajnos nem tud rajta segíteni, és hogy el kell altatni őt.

Lizzie, egyáltalán nem volt felkészülve a hírre, arra pedig pláne nem, hogy elengedje Daisyt. Épp ezért ragaszkodott hozzá, hogy elkísérje kedvencét és vele legyen, mikor kileheli a lelkét. Dr. Fry belement a dologba, csakhogy arra nem számított, hogy az altatás ezt követően egyáltalán nem olyan „simán” megy majd, ahogy azt előzőleg Lizzienek magyarázta. Amikor ugyanis beadta Daisynek az injekciót a gazdi is összeesett.

Mi az a hosszú QT-szindróma?

A hosszú QT-szindróma a szív ingervezető rendszerének a zavara, amely eszméletvesztést vagy hirtelen halált okozhat.

„Semmire sem emlékszem abból, ami akkor velem történt. Csak annyi maradt meg, hogy hirtelen kapkodni kezdtem a levegőt. Emlékszem, le kellett ülnöm, annyira rosszul lettem” – mondta, majd hozzátette, a kórházban tért magához. „A családomtól tudom, hogy csak az állatorvosnak köszönhetem, hogy egyáltalán még életben vagyok” – idézte a Daily Mail a kétgyermekes anyát.

Mint kiderült, Lizzie szíve – egy ritka rendellenesség, az úgynevezett hosszú QT-szindróma miatt – a stressz hatására leállt. „Lizzie négy percig volt klinikai halál állapotában” – árulta el az állatorvos, aki – miután az asszony összeesett – azonnal megkezdte az újraélesztést és értesítette a mentőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik