Élet-Stílus

Pedofilnak nevezték az anyát, mert szoptatja hatéves lányát

A brit nőt nem érdeklik a kritikák. Azt mondja, pontosan tudja, mi a jó gyermekeinek.

„Tudom, hogy a hátam mögött rengetegen kibeszélnek engem. Hogy van, aki még ezzel sem elégszik meg, és becsmérel: pedofilnak nevez, vagy még rosszabbnak” – panaszolta az 52 éves, háromgyermekes nő a brit Channel 9 csatorna szoptatással foglalkozó műsorában. Maha Al Musa, aki skót származású, zenész férjével és gyermekeivel Byron Bayben lakik, azt mondja, rosszul esik neki, hogy nem értik meg, de a kritikákkal egyáltalán nem foglalkozik.


Képek forrása: Channel 9 

„Van három csodálatos, intelligens és makkegészséges gyermekem. Csak ez számít. Az pedig, hogy hogyan nevelem őket, nem tartozik másra. Én se szólok bele abba, hogy a szomszédaim, vagy az ismerőseim, hogy nevelik a gyerekeiket. Pedig biztos találnék kivetnivalót náluk, ha akarnék” – magyarázza Maha, majd hozzáteszi, kritikusai szerinte nem is a szoptatást támadják, hanem magát a nőiességet.

A műsorban egyébként beszélt Maha hatéves lánya, Aminah is, aki elárulta, óvodán kívül a cicizés a kedvenc elfoglaltsága, és aki szerint több gyereknek kellene hozzá hasonlóan viselkednie. „Mert a szopizás jó dolog” – magyarázta a kislány.

Maha egyébként főleg napközben szoptatja majdnem iskoláskorú gyermekét, és nem érdekli, hogy eközben ki látja, vagy nézi őket. „Ha holnapután az iskola udvarán kér meg erre, akkor ott fogom megszoptatni” – szögezi le, majd gyorsan hozzáteszi, eddig még nem volt példa arra, hogy kritikusai szemtől szembe véleményezzék őt, vagy beszóljanak neki.

 

Az anya a Woman’s Day újságírójának hozzátette, lánya akkor fogja abbahagyni a „cicizést”, amikor ő szeretné. „Legutoljára azt mondta, annyira élvezi az etetéseket, hogy nyolcéves koráig folytatni szeretné a dolgot. Nem bánom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik