Élet-Stílus

Szexuális zaklatási ügye is volt az oroszlángyilkos fogorvosnak

Megkezdődött Walter Palmer cinkosainak kihallgatása.

Nem most éli át élete legszuperebb napjait az a fogorvos, akit minden állatvédő – de úgy is mondhatjuk, hogy minden épelméjű ember – megutált, miután lelőtte Afrika egyik legismertebb és legkedveltebb oroszlánját.

Tegnap megírtuk, hogy az interneten minden lehetséges virtuális formában szitoközön zúdult Dr. Walter Palmerre, kapott jó néhány fenyegetést, és a rendelőjénél is tüntettek (le is húzta a rolót egy időre).


Tüntetés és megemlékezés Palmer rendelőjénél. A kép forrása: Europress fotóügynökség

Ezzel még nem értek véget a minneapolisi fogorvos hányattatásai: most került nyilvánosságra, hogy 2009-ben egy korábbi alkalmazottja szexuális zaklatással vádolta meg. A nőt még 2005-ben – hat év munkaviszony után – eltávolította állásából, mivel panaszt emelt a folyamatos verbális és fizikai inzultus miatt.

Palmernek akkor a zaklatási ügy „gyors és hatékony rendezése érdekében” 127 500 dolláros (mai árfolyamon: 35,5 millió forint) kártérítést kellett fizetnie, továbbá etikai képzésen való részvételre kötelezték.

Visszatérve a világot felzaklató vadászatra: időközben megkezdődött Palmer két segítője, Theo Bronkhorst vadász és Honest Ndlovu állatpark-tulajdonos kihallgatása; előbbit 1000 dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték, bevonták az útlevelét; a tárgyalása augusztus 5-én lesz; Ndlovu ellen egyelőre nem emeltek vádat.

Dr. Walter Palmer holléte jelenleg ismeretlen.


Theo Bronkhorst (balra), Palmer egyik cinkosa és a férfi ügyvédje. A kép forrása: Europress fotóügynökség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik