Élet-Stílus

Jószívű postás segített a fiún, akinek nem volt pénze könyvekre

Az amerikai kisfiú csak szórólapokat szeretett volna, hogy olvashasson, de végül egészen mást kapott.

Nem mindennapi történet részese lett az a Salt Lake Cityben dolgozó postás, akit múlt pénteken egy ismeretlen kisfiú arra kért, adjon neki néhány felesleges szórólapot, hogy olvashasson. „Épp az utolsó címemen voltam, amikor feltűnt a kissrác. Közelebb mentem hozzá, hogy megkérdezzem, mit szeretne, mire alig hallhatóan azt kérdezte, adnék-e neki néhány felesleges szórólapot, mert olvasni szeretne” – idézte fel a történteket a KSL hírcsatornának Ron Lynch.

„Először azt hittem, rosszul hallok. Az ilyen korú srácok kütyüket akarnak, nem könyveket, vagy olvasni” – mondta hitetlenkedve, aztán gyorsan hozzátette, meghatotta a kisfiú, Flores lelkesedése, így úgy döntött, segít neki. „Megígértem, hogy valóra váltom az álmát, ezért hazaérve a Facebookon arra kértem a barátaimat, hozzák el nekem a feleslegessé vált könyveiket.”

Facebook friends… This is Matthew Flores. Today while delivering mail to his apartment complex, I saw him reading ads,…

Posted by Ron Lynch on Thursday, July 23, 2015

A történet azután vett nem várt fordulatot, hogy Ron publikálta a bejegyzést. Az ugyanis villámgyorsan terjedni kezdett és végül már nem csak a barátaitól, de a világ legkülönbözőbb pontjairól kapott felajánlásokat. „Volt aki Nagy-Britanniából, Japánból és Franciaországból küldött könyvet Floresnek” – lelkendezett a postás.


Kép forrása: KSL 

Hála a jószívű embereknek, Floresnek mostanra már kisebb könyvtára van. A kisfiú azonnal bele is kezdett az olvasásba, azt mondja, minden egyes könyvet szeretne elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik