Élet-Stílus

Interneten indítottak hajszát a titokzatos jótevő után

Remek hírünk van: létezik még jó ember a Földön

Tom Watts online hajszát indított, hogy rátaláljon egy ismeretlen jótevőre.

De kezdjük az elején: az angol fiatalember nemrég érkezett haza szerbiai nyaralásáról. A London-Lutoni repülőtéren elhagyta a pénztárcáját.

Már biztos volt benne, hogy végleg búcsút mondhat összes iratának, bankkártyáinak és a nyaralás után a tárcában maradt készpénznek, amikor hívást kapott szüleitől, akik tudatták: csomagot kapott. A jogosítványán szülei lakásának címe állt, ezért egy ismeretlen jótevő oda küldte el a talált pénztárcát.

Az utolsó pennyig minden pénz benne volt, és persze az iratok sem hiányoztak. A tárcával egy papírfecnit is postáztak, rajta az alábbi üzenettel: „Tom, nagyon-nagyon sajnálom, hogy felvettem a földről a tárcát, azt hittem, hogy a barátomé. Nem találtam telefonszámot. Remélem, jól érezted magad Szerbiában, és sok sikert az egyetemen!”

Watts magán kívül volt az örömtől, és mivel a borítékon nem szerepelt feladó, a sztorit azonnal megírta a közösségi oldalakon, arra kérve ismerőseit (és azok ismerőseit), hogy segítsenek megtalálni az ismeretlen hőst.

26 ezer megosztás után Ausztráliából, azon belül Sydney-ből bejelentkezett a becsületes (és szerény) megtaláló, Sam Fosberry, aki mindössze ennyit írt: „Igen, én találtam meg a tárcát, köszönöm a kedves szavakat.”


Sam Fosberry. A kép forrása: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik