Élet-Stílus

Kézen fogva sétált a rendőr az értelmi fogyatékos nővel – videó

Kollégája pedig egy hajléktalannal osztotta meg reggelijét.

Valljuk be: az utóbbi időben az amerikai rendőrök népszerűségi mutatói nem voltak az egekben. Túl sok volt a gyanús és a szerencsétlen eset, és ezek az ügyek rendszerint színes bőrű polgárok súlyos sérülésével vagy halálával végződtek.

Úgyhogy mostanában a zsarukra ráfér egy kis PR: minden hírre, amiben pozitív szereplőként jelennek meg, szükségük van, mint egy falat kenyérre.

Most két ilyen is van.

Az egyik eset főhőse egy Giovenco nevű bloomingdale-i (Illinois állam) tiszt, akiről az alábbi felvétel készült:

On Friday evening the Bloomingdale Police Department responded to a call for a 21 year old mentally disabled individual…

Posted by Bloomingdale Police Department on Saturday, July 25, 2015

A rendőrségre befutott egy hívás, hogy egy 21 éves értelmi fogyatékos személy ismeretlen helyre távozott otthonából. A zsaruk hamar megtalálták az utcán sétáló nőt, aki zavartnak tűnt, és félt, ezért nem volt hajlandó elindulni a rendőrökkel. Giovencónak sikerült megnyugtatnia a nőt, és sétáltak egyet – kézen fogva. Ezek után arra is sikerült rávenniük őt, hogy hazakísérhessék.

A másik hétköznapi hős Erica Hay, aki az ocalai (Florida) rendőrségen dolgozik. Egy nő fotózta le a tisztet, ahogy az út szélén ülve egy hajléktalan férfival reggelizik. Mint kiderült, a rendőrnő pont akkor vette észre a fedél nélkül élő embert, amikor fánkot készült vásárolni magának. És ha már így alakult, többet vett, és együtt fogyasztották el.

A rendőrtiszt a Today Newsnak elmondta: senki sem szeret egyedül enni, ráadásul a hajléktalan emberek sok nehézsége közül az egyik legnagyobb az elszigeteltség, úgyhogy úgy érezte, a férfi örülne, ha együtt ennék meg a reggelit.


A kép forrása: Facebook/Tianna Greene

Ajánlott videó

Olvasói sztorik