Élet-Stílus

Elvesztette gyermekét, mert vesekőnek hitték a vetélést

A négygyermekes brit anya biztos benne, hogy ha megfelelő kezelést kapott volna, kislánya még most is élne.

Mikor 15 héttel a szülés kiírt időpontja előtt szokatlan fájdalmat kezdett érezni a hasában, a 34 éves brit kismama, Davina Neild a biztonság kedvéért azonnal orvoshoz ment. Férjével az otthonukhoz legközelebbi kórházat, a Whistont választották, ahonnan, miután az ügyeletes orvosok megvizsgálták Davinát, hazaküldték őket. „Hiába mondtam nekik, hogy a fájdalom egyre erősödik, elintézték annyival, hogy vesekő esetén ez teljesen természetes.”

Davina és férje, a szintén 34 éves Christian nem sokkal később végül hazaindult. De nem jutottak messzire: még félúton se jártak, mikor a kismama elveszítette az eszméletét. „Rettenetes fájdalmai voltak, amik folyamatosan erősödtek. Visszavittem a kórházba, ahonnan – miután kiderült koraszülésről van szó – átszállították az Arrowe Parkba ahol van koraszülött intenzív részleg is.


Képek forrása: Liverpool Echo 

A házaspár ötödik gyermeke, Isla nem sokkal később jött a világra. „Próbáltak megnyugtatni, kértek, hogy próbáljak meg ne nyomni, de ez nem így megy. Nyomnom kellett és pár perc múlva Isla már meg is született” – emlékezett vissza az édesanya, aki ezután hosszú órákig nem láthatta gyermekét. „Fogalmunk se volt, mennyire súlyos az állapota. Mikor nagy sokára végre odakísértek hozzá, csak akkor láttuk, hogy szinte mindenhonnan csövek állnak ki belőle” – írta a The Liverpool Echo.

Davina és Christian ezután még öt napig reménykedett abban, hogy Isla túljut az életveszélyen. Nem így történt. „Mikor összeomlott, az orvosok behívtak minket a szobába. Néztük, ahogy az életéért küzdenek” – emlékszik vissza az anya, ki végül maga kérte arra az orvost, hogy engedjék el a kislányt. Azt mondja, sosem fogja túltenni magát a történteken, és biztos benne, ha a legelső alkalommal komolyan veszik a panaszait, erre az egészre nem kerül sor.

 

Az ügyben egyébként nyilatkozott a Whiston kórház képviselője is. Aki elmondta, alapos belső vizsgálatot folytattak Neildék ügyében és úgy találták, a személyzet megfelelően járt el, mikor a kezdődő tünetekkel hazaküldte a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik