Élet-Stílus

Esélyt se akart adni orvosa a 24. hétre született kislánynak

A koraszülött baba valószínűleg már nem élne, ha szülei az utolsó pillanatban nem váltanak kórházat.

„A kisujjukat sem mozdították értünk. Egyértelmű volt, hogy arra készülnek, a lányunkat egy dobozban adják majd át nekünk. Nem akarták megmenteni őt” – idézi a felháborodott 33 éves édesapát a The Mirror című brit lap. A neve elhallgatását kérő brit férfi a napokban hivatalosan is bepanaszolta az essexi Southend Kórházat, ahol szerinte esélyt se adtak születendő gyermekének.

„Lily még meg se született, amikor az egyik ápoló egy formanyomtatványt nyomott a kezembe, amiben arról kellett volna nyilatkoznom, hogy nem akarom, hogy az orvosok újraélesszék a gyerekemet. Ahelyett, hogy tájékoztatott volna, erre miért van szükség, leteremtett, hogy ne akadékoskodjak, hanem írjam alá” – tette hozzá.

A férfi elmondta, feleségénél a várandósság 24. hetében, április elsején, folyt el a magzatvíz. „Azonnal a legközelebbi kórházba mentünk, ahol egyáltalán nem úgy kezeltek minket, ahogy kellett volna. Miután a kezünkbe nyomták a „Nem újraélesztendő” – nyilatkozatot, döntöttünk: nem várjuk meg, míg ezek az orvosok megölik a lányunkat, és inkább továbbállunk.”


Lily csak szülei lélekjelenlétének köszönheti, hogy még él
Kép forrása: mirror.co.uk 

A kis Lily végül három nappal később, a szintén essexi Homerton kórházban jött világra. „Az ottani orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék Lily életét. Egy percig nem kételkedtünk abban, hogy a legjobb szándék vezérli őket” – mondta az apa, aki elárulta, feleségénél – akinek korábbi kapcsolatából két idősebb gyermeke született – korábbi betegsége miatt indult be jóval korábban a szülés.

Az ügyben megszólalt a Southend Kórház igazgatóhelyettese, Denise Townsend is, aki elmondta, komolyan veszik az édesapa panaszát, és alaposan kivizsgálják az ügyet. Hozzátette, a problémát valószínűleg az okozhatta, hogy sok orvos csak a terhesség 24. hete után született babákat tartja életképesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik