Élet-Stílus

A pandaovinál kevés cukibb dolog létezik a bolygón

A kínai intézmény, ahol a gondozók egyszerre több mint fél tucat kölyökről gondoskodnak, főszerepet játszik a pandák kipusztulásának megakadályozásában.

A chengdui kutatóközpont, ahol évek óta pandák szaporításával és a bocsok nevelésével foglalkoznak, alighanem a világ egyik legcukibb helye. De nem csak cuki. Az intézmény emellett kiemelten hasznos is, már ami a pandák kihalása elleni elkeseredett harcot illeti.

A kínai Chengduban évente több mint fél tucat kölyköt nevelnek sikeresen és engedik őket vissza a természetbe, komolyan hozzájárul ahhoz, hogy sokak kedvence, ez a fekete-fehér faj minél később tűnjön el a bolygóról. A panda ugyanis évek óta különösen veszélyeztetett faj: vadon mindössze 1864 példány él belőle.

A faj megmentésén munkálkodó szakembereknek a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a pandák fogságban csak igen kivételes esetben hajlandók szaporodni. További nehézséget jelent, hogy a nőstények az évnek mindössze 2-3 napjában termékenyek, ráadásul bocsot is csak kétévente hoznak világra.


Képek forrása: Bored Panda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik