„A szavak sokkal jobban fájtak, mint a verés” (Array)
Élet-Stílus

„A szavak sokkal jobban fájtak, mint a verés”

Belicza Bea
Petkó Gergely Ricsi
Belicza Bea, Petkó Gergely Ricsi

2015. 07. 16. 15:49

Rózsa nem kívánt gyerek volt, anyja azt állítja, nemi erőszakból fogant. Keserves gyerekkora ellenére, ő talált kiutat, de szerinte sokan elvesznek, akik nem kapnak segítséget.

Rózsa anyja 16, apja 18 éves volt, amikor ő született, de csak kényszerből éltek együtt körülbelül másfél évig. A kislány törődésre vágyott, anyja viszont csak bántotta. Hiába tanult jól, énekelt, sportolt, otthon nem kapott elismerést, csak pofonokat és szidalmakat. 11 éves volt, amikor a legmélyebb sebet szerezte. 17-től 24 éves koráig állami gondozott volt. Zülleni kezdett, de nevelői, énektanára és egy baptista gyülekezet más irányba terelte.

Intézetis tapasztalatai alapján azt mondja, a hasonló sorsok minden állomásán van útelágazás, de egyre keskenyebb, láthatatlanabb, csak keveseknek sikerül időben letérniük a széles, pokolba vezető útról. Kell hozzá segítség. Ez lehet családtag, pedagógus, barát vagy épp egy közösség.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2011. november 26.
Transzparenst tartó résztvevő az Anker közben. Néma tanú bábukkal, a nők elleni erőszak szimbólumaival vonultak civilszervezetek tagjai a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen elnevezésű rendezvénysorozat figyelemfelhívó és megemlékező felvonulásán, az Anker Klubból a Liszt Ferenc térre. Az Európa Tanács adatai szerint Európában naponta minden ötödik nő szenved el erőszakot.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.