Élet-Stílus

Koporsón evez be munkahelyére a kísérteties gyászhuszár

A tóparti hospice lakói nem díjazták annyira a férfi stílusát.

Fura alak bukkant ki a sűrű ködből az ausztráliai Canberra központjában szétterülő Burley Griffin tó vízén, szombaton, kora reggel. Az egyik barátjával épen arra evező Jeanne McLauchlan nem is akart hinni a szemének: a fura formájú, álló kajakon evező férfi cilindert és szmokingot viselt.

 

„Csak amikor közelebb ért, vettük észre, hogy valójában egy harsány művirágokkal díszített koporsóban evez” – mesélt hátborzongató élményéről a nő a Canberra Times-nak. „Megkérdeztük tőle, hogy hová tart, mire ő azt válaszolta, hogy a Queanbeyan temetőben kell előkészítenie egy sírhelyet egy délutáni temetéshez” – mesélte. 

A nő, miután lefotózta a fura alakot, megosztotta képet a Twitteren, posztjra rengetegen jelentkeztek, akik szintén látták mára tavon a fura alakot. Voltak, akiknek nagyon bejött rejtélyes férfi stílusa, másoknak kevésbé. Utóbbiak közé tartoznak a Burley Griffin tó partján álló, végső stádiumú rákos betegek otthona, a ClareHolland House Hospice lakói, és hozzátartozóik.

 fotók: Twitter

Többen, egy sydneyi kajakost, Tom Simmatot vélték felismerni a rejtélyes temetőszolgában, ám férfi nem ismerte be, hogy valóban ő lenne az. A Canberra Times-nak írt emailjében azt írta, hogy: „Mind tudjuk, mennyire rosszat tett Superman-nek, a Pókembernek, Batman-nek, Zorronak, nem beszélve a Csodanőről, amikor nyilvánosságra került a valódi személyazonosságuk.”

Nem sokkal később, maga a rejtélyes temetőszolga is emailt küldött a lapnak. Azt írta, hogy a Burley Griffin tavon egy sírt keresett Ausztrália halott politikai centruma számára, de eltévedt, és zsákutcába jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik