Élet-Stílus

Itt az új kihívás: csúfítsd el magad!

Az üzenet: ne ítélj elsőre. A szándék jó, de az ötlet mégsem jön be mindenkinek.

A jeges kihívásra már alig emlékszünk (pedig az elmúlt napokban jól esett volna), azóta alig volt olyan online trend, amelyre közel akkora médiafigyelem irányult volna, mint a vödörborításra.

Az utóbbi napokban tűnt fel a DontJudgeChallenge, amelynek ugyan nincs köze a jótékonysághoz (az Ice Bucket Challenge ugyebár az ALS-betegeket lehetett támogatni – elvileg), viszont fontos társadalmi kérdésre világít rá. A Dont Judge (Ne ítélj) jelen esetben azokra az emberekre vonatkozik, akik hajlamosak első ránézésre ítélkezni valaki felett, pusztán az illető külseje alapján.

Az eljárás a következő: 1. elcsúfítod magad (fog letakar, csúnya szemöldök felrajzol, műragya felragaszt, idióta arcvágás, béna haj); 2. felveszed az arcod videóra; 3. egy vágás után az eredeti (nem elcsúfított) arc látható; 4. a videót feltöltöd valamelyik közösségi oldalra, #DontJudgeChallenge-megjelöléssel.

Nézzünk néhány példát:

A photo posted by RN (@the_dopest_ethiopian) onJul 4, 2015 at 6:10pm PDT

 

Vannak, akik szerint a magunk elfogadására, önbizalmunk növelésére kitalált ötlet mégsem hibátlan: a videóban szereplő emberek (mint ahogy a végén mindig kiderül) ugyanis valójában szépek, de azok, akik valóban rendelkeznek szépséghibákkal, azok a végén nem tudják lemosni magukról az elcsúfító foltokat, így a – jó szándékú – kezdeményezés épp őket állítja pellengérre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik