Élet-Stílus

Majdnem 30 milliós kártérítést kap, mert levágták a babája kezét

jane dunn (Array)
jane dunn (Array)

Szerencsére nem egy valódi kisgyermek végtagjait amputálták, bár az ápolásra szoruló, fogyatékos "anyuka" szempontjából ez vajmi kevesett számított.

Levágták egy tanulási nehézségekben szenvedő brit nő játékbabájának kézfejeit egy állami kórházban, mert a hölgy nem akart engedelmeskedni a nővér utasításainak. Az eset még 2013 szeptemberében történt.

A páciens abban a hitben élt, hogy a baba a saját gyermeke. A Walsall Manor Hospital nevű intézményt most 65 ezer fontos (körülbelül 29,5 millió forintos) kártérítésre ítélte a bíróság. A kórházat a 63 éves Susan Hearsey családja perelte be embertelen bánásmód miatt.

Susan nővére, Jane Dunn a Mirrornak elmondta, hogy a megcsonkított játékbabát a földre hajítva találták. Nemcsak a kezei, a ruhája is hiányzott, a lábai megsérültek, a haját pedig megtépték. A könyörtelen tett mind Susant, mind a hozzátartozóit “lesújtották”.


Jane Dunn és a játékbaba
Fotó: Mirror 

A beteg ügyvédje szerint Susan egy nagyon sebezhető személyiség, aki úgy imádta a játékbabát, mintha a saját gyermeke lett volna, ezért sohasem tudja majd feldolgozni azt a kegyetlenséget, ami a kórházban érte.

Az intézmény először nem akarta elismerni, hogy munkatársuk súlyos hibát vétett, és csak a baba helyreállítását akarta kifizetni. Végül egy független vizsgálat állapította meg, hogy a Susannak okozott mentális károk helyrehozhatatlanok.

A Walsall Manor Hospital vezetősége az ítéletet követően bocsánatot kért a nőtől és családjától, emellett bejelentette, hogy belső vizsgálatot folytatnak le az ügyben, melynek eredményét a sértettekkel is közlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik