Élet-Stílus

Nyersolajban, az új tejben-vajban

olajfurdo-1(960x640).jpg (Array)
olajfurdo-1(960x640).jpg (Array)

Nem robotoknak, gazdag embereknek kínál olajfürdőt egy azreri SPA.

A kőolaj az egyik legértékesebb, és legfontosabb ásványkincs a Földön. Valószínűleg, mégis kevés embernek jut eszébe, hogy a testét kényeztesse vele. Nem úgy, az energiahordozókban gazdag Azerbajdzsánban. A fővárosban, Bakuban található Naftalan Health Centre látogatói megmártózhatnak a fekete aranyban.

„Egészen jó, nagyjából olyan hőmérséklete van, mint egy normál fürdőnek. A textúrája engem leginkább a csokiszökőkutakra emlékeztet. Egészen kellemes, egyáltalán nincsen szaga” – idéz az International Business Times egy Seb nevű ausztrál férfit, aki már túl van az élményen.

 Fotó: az-naftalan.net

Az olajfürdőzés hagyományi egészen a hatodik századig nyúlnak vissza, a fürdő orvosa, Hashim Hashimov szerint legalább hetven betegséget lehet kezelni vele. „Megöl minden baktériumot, vírust, és gombát, nem tartalmaz semmilyen szennyeződést” – mondja a doktor. Vannak azonban a szokásnak kritikusai is, akik szerint a naftalint és szénhidrogént tartalmazó olaj rákkeltő lehet.

Egy kezelés nagyjából tíz percig tart, aztán jön a következő vendég. Az olajat a kádban nem cserélik le – túl drága ahhoz, hogy mindenki frisset kapjon – csak annyit pótolgatnak a kádban, amennyi a fürdőzők testére tapad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik