Élet-Stílus

Száz év szépség másfél percben, Oroszországban – videó

orosz-szepsegideal(960x640).jpg (Array)
orosz-szepsegideal(960x640).jpg (Array)

Az orosz nők a világ legszebbjei közé tartoznak: majdnem olyan szépek, mint a magyarok. Nézze meg, hogy változott ideáljuk az elmúlt száz évben.

A világ legnagyobb országának története teljesen másképp alakult, mint a nyugaté. A cári feudalizmust a kommunista diktatúra váltotta a XX. század elején, majd egy rövid, anarchiába hajló, demokratikus periódus után jött a putyini puha diktatúra.

A divat és a szépség trendjeit a legtöbbször a politika határozta meg. A természetes szépséget piedesztálra emelő századelő után, egy éles váltással a munkásnő lesz az eszmény, majd az Oroszországban Nagy Honvédő Háborúként ismert második világháború alatt az olyan hősnők, mint Nadezhda Popova, bombázópilóta. Sztálin halála után lassan jött az enyhülés: a nyugaton hódító trendek sokszor évtizedes késéssel jutottak el a Szovjetunióba, ám a keleti blokk széthullása után az orosz nők gyorsan felzárkóztak. Napjaink pedig újra a hősnőkről szólnak, akik a szibériai börtönök fenyegetése ellenére is a demokráciáért és az egyenjogúságért harcolnak.

Az orosz szépségideál 100 évéről készült videót a ugyanaz a csat készítette, amelyik két videóban dolgozta fel a nyugat trendjeit korábban. Ezekről ITT és ITT írtunk. Nézze vissza őket, igazán érdekes kontrasztot alkotnak. 

via BuzzFeed

Ajánlott videó

Olvasói sztorik