Élet-Stílus

Elejtette a nővér az újszülöttet, a baba kis híján meghalt

A tapasztalt amerikai szakember egy másodpercre elbóbiskolt miközben etette az egynapos babát. A gyermek ekkor csúszott ki a kezéből.

A rendőrség is vizsgálódik annak a pennsylvaniai nővérnek az ügyében, aki a napokban azért került be a hírekbe, mert az Uniontown kórházban véletlenül elejtett egy egynapos újszülöttet. A kisfiúnak az Associated Press értesülései szerint kisebb vérzés keletkezett az agyában, emellett az esés miatt betört a koponyája is, de a sérüléseiből várhatóan következmények nélkül felgyógyul majd.


A kép illusztráció
 Kép forrása: Thinkstock 

Mint kiderült, a veterán nővér, aki több mint 30 éve dolgozik a pennsylvaniai Uniontown kórházban épp etette a kisfiút, mikor a fáradtság miatt egy pillanatra elbóbiskolt, ekkor ejtette ki a gyermeket a kezéből. „A babát azonnal ellátták, emellett egy sor tesztet végeztek rajta, hogy kizárják a tartós károsodás lehetőségét” – mondta a kórház szóvivője, Josh Krysak, aki a helyi sajtónak elmondta azt is, az intézmény vezetősége teljes mértékben kiáll a nővér mellett. Hozzátette, rendkívül sajnálja, hogy az érintett család legszebb pillanatait beárnyékolta ez a sajnálatos esemény. 

Az ügyben megszólalt az újszülött édesanyja, Jacqueline Hung is, aki elmondása szerint kis híján sokkot kapott, mikor a gyerekgyógyász közölte vele, hogy kisfiát baleset érte. „Az anyát tájékoztatták arról, hogy az ügyeletes nővér épp etette gyermekét, és egy pillanatra elbóbiskolt, mikor a baleset történt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik