Élet-Stílus

Szénanáthának hitték az orvosok a 25 éves nő ritka rákját

A fiatal anyuka a fél arcát elveszítette miután kiderült, gyakori orrvérzéseit nem szezonális nátha, hanem egy ritka daganat okozza.

“Az egész egy egyszerű orrvérzéssel indult, amiről álmomban se gondoltam volna, hogy súlyos betegséget jelezhet. De igazság szerint még az orvosaim se” – mondja a 25 éves édesanya. Jannine McHaffie a Daily Mail című brit lapnak elmondta, a háziorvosát először a sokadik vérzéses roham után kereste fel. “Felsoroltam a tüneteimet, mire az orvos annyit mondott, szénanáthám van, amivel nem sok mindent tud kezdeni.”

Jannine hazament, de nem sokkal később már ismét a körzeti orvosnál volt. “Miután észrevettem egy borsó nagyságú dudort az egyik orrlyukamban, ismét felkerestem a körzeti orvost, aki most is hazaküldött: azt mondta, a duzzanat szerinte jóindulatú polip, ami nem okoz majd semmilyen gondot.” Nos, ami egyszerű polipnak tűnt fél évvel később eperszem nagyságú daganat lett, és már akadályozta Jannine légzését is.


Képek forrása: Daily Mail

“Ekkor kerültem kórházba. Először CT-vel vizsgáltak, ami után sürgősségi MRI-vizsgálat jött. Csak ezután tudtam meg, hogy rákom van” – mondja Jannine, aki először nem akart hinni a fülének. “Mikor az orvosok szembesítettek vele, hogy egy, a nyálmirigyemet támadó ritka daganatfajtában szenvedek, néhány napra kicsúszott a lábam alól a talaj. Fogalmam se volt mit csináljak.”

A fiatal nőnek végül kislánya adott erőt a folytatáshoz. “Rá gondoltam akkor is, mikor igent mondtam az életmentő műtétre, arra, hogy egy pillanatot sem akarok elmulasztani az életéből” – mondja a nő, akinek ezt követően, egy 13 órás műtét során a jobb felső fogsorának, szájpadlásának és a jobb felső állkapcsának egy részét el kellett távolítani. “Az orvosok a hiányt végül a lábamból kioperált csonttal pótolták” – teszi hozzá, majd elárulja, a műtét után először a múlt héten állhatott lábra.

 

“Még hátra van a sugárterápia, de bízom benne, hogy mindezek után ezt az akadályt is simán fogom venni” – mondja bizakodva, majd hozzáteszi, kétségbeejtőnek találja, hogy a rák ma már a hozzá hasonlóan fiatal embereket is veszélyezteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik