Élet-Stílus

Ismerje meg Blosomot, a világ legmagasabb tehenét

A hihetetlenül nagyra nőtt holstein pár napja kapta meg a megtisztelő címet, miután májusban elpusztult.

Posztumusz díjban részesítette a Guinness Rekordok Könyve az egy hónapja az örök legelőkre távozott Blosomot, akit a valaha élt legmagasabb tehénnek neveztek ki. Az elképesztő 190 centiméteres marmagasságú jószágot a Guinness bírái idén mérték meg az amerikai Illinois állambeli farmon, ahol gazdája, Patty Meads-Hanson nyolchetes kora óta nevelgette. Akkor még, mint a világ legmagasabb élő teheneként ismerték el, de sajnos a cím megítélés után nem sokkal, 13 éves korában meghalt.

 Blosom és gazdája
Fotó: Guinness Rekordok Könyve

A szomorú hír hallatán a Guinness emberei kutakodni kezdtek, és a hétvégén hivatalosan bejelentették, hogy Blosom volt a világon valaha élt legmagasabb tehén. Az előző rekorder, a huszadik század elején élt Mount Katahdin ugyanis két centiméterrel volt alacsonyabb nála.

 

Patty Meads-Hanson elmondása szerint Blosom szülei két teljesen átlagos magasságúak voltak, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a borjúból hatalmas tehén lesz. Ráadásul az idén mért 190 centiméteres marmagasság nem is volt Blosom csúcsa. Gazdája állítása szerint ugyanis nyolcéves korában még ennél is nagyobb volt, és azóta picit összement.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik