Élet-Stílus

Halálba vetik magukat a kutyák egy kísérteties hídról

Senki sem tudja, miért ugranak bele a tizenöt méteres mélységbe.

Eddig több mint 600 kutya vette magát a tizenöt méteres mélységbe egy száz éves kőhídról a skóciai West Dunbartonshire kastélyában, Overtoun House-ban. Senki sem tudja, mi lehet az oka az állatok furcsa viselkedésének. A helyiek a gótikus kastélyban kísértő Fehér Hölgyet vádolják – írja a Mirror.

A híd mindkét végén jókora tábla figyelmezteti az arra járókat: „Veszélyes híd! Tartsa a kutyáját mindig pórázon!” Annyu biztos, hogy az ebek általában tiszta időben ugranak, majdnem kivétel nélkül ugyanazon az oldalon, és a hosszabb orrú fajták sokkal hajlamosabbak a mélybe vetni magukat.

Egyesek szerint a környéken élő nyércek (vidramenyétek) ingerlik őket erős pézsmaillatukkal, sokan azonban természetfeletti erőket sejtenek a háttérben.

„Két évvel ezelőtt, amikor a hídon álldogáltam különös érzésem volt, mintha valaki, vagy valami engem is megpróbált volna letaszítani, akárcsak a kutyákat” – nyilatkozta a lapnak Paul Owens, vallás és filozófia tanár. Többen gondolják úgy, hogy a kastély szelleme, a Fehér Hölgy okozza mindezt, ahogy 1944-ben is miatta vetette le a hídról újszülött fiát a helybeli Kevin Moy. A férfi magával is megpróbált is végezni, ám túlélte az ugrást.

Dr. David Snads, az állatok viselkedésével foglalkozó etológus szerint viszont az a legvalószínűbb, hogy a természetes kíváncsiság, és a kutyákat érő túl sok impulzus felelős az ugrásokért. „Elmondhatom, hogy minden érzékszervem a maximumon pörög. Hallani a víz csobogását, érezni az aljnövényzet illatát, látni a híd gótikus elemeit. Képeken is láttam már a helyszínt, de személyesen itt lenni, valami egészen különleges érzés. Az emberek számára teljesen természetes, hogy a híd szélére húzódnak, mert le akarnak nézni. Kíváncsi vagyok, hogy vajon így működik-e ez a kutyákkal is. Azt hiszem elég valószínű, hogy az esetek nagy részében, a kíváncsiságuk ölte meg a kutyákat” – mondja Sands, egy a hídról korábban készült dokumentumfilmben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik