Élet-Stílus

3D nyomtatott kerekekkel száguld a kétlábú tacskó

3D nyomtatott kerekek (Array)
3D nyomtatott kerekek (Array)

Bubbles egy évvel ezelőtt, mellső lábak nélkül született, ma mégis boldog, teljes életet él.

Nehéz döntés előtt áll 2014. július 27-én egy texasi pár, Elissa Smoak és Trevor Byers. Mégsem gondolkodtak sokat, egymásra néztek, és tudták, hogy esélyt adnak életre a mellső lábak nélkül világra jött, aprócska tacskókölyöknek. Tudták, hogy a kutyus különleges törődést igényel majd, és készek voltak mindent megadni neki – írja a brit Metro.

Azt még ők sem merték remélni, hogy alig egy év múlva, egy pár, 3D nyomtatással készített keréknek köszönhetően, a kiskutya csaknem olyan életet élhet majd, mintha teljesen egészségesen született volna. A dolgok persze nem mentek egyszerűen: a család sokat kísérletezett, hogy elkészítsék a megfelelő „kerekes széket” Bubbles számára, de semmi sem működött rendesen. Trevor végül úgy döntött, hogy beruház egy 3D nyomtatóba.

 Fotó: Facebook

„Rengeteget kellett kísérleteznem, mire megtaláltam a megfelelő dizájnt, ami elég könnyű, strapabíró, és nem terheli meg túlzottan a tacskó hosszú hátát” – nyilatkozta a férfi. Miután sikerült megalkotnia a tökéletes modellt, Trevor úgy döntött, hogy nem hagy fel a gyártással. Ingyen adományoz kis „kerekes székeket” a Bubbles-höz hasonló, sérült kutyusoknak, vagy elküld egy útmutatót azoknak, aki maguk szeretnék elkészíteni.

Bubbles pedig hatalmas netes sztár lett azóta: közel nyolcezer rajongója van a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik