Élet-Stílus

Betegsége miatt örökre egy 10 éves testben él a 26 éves férfi

Genetikai rendellenessége miatt nem öregszik, pedig minden vágya az lenne, hogy normális életet élhessen.

Hegylakó-szindróma: a dél-koreai Hyomyung Shin szerint így hívják azt a genetikai rendellenességet, aminek következtében évek óta nem öregszik semmit. Shin a Koreaboo című lapnak elárulta, szülei szerint teljesen egészségesen jött a világra és körülbelül 13 éves koráig, kortársaival együtt fejlődött.


Kép forrása: Koreaboo

“Tizenhárom éves lehettem, amikor azt vettem észre, nem fejlődök úgy, mint a többiek” – mondja, majd hozzáteszi, az azóta eltelt 13 évben egy centit sem nőtt, sőt, még kamaszodni sem kezdett el. A kisfiús arca miatt, Shin szinte folyamatosan azt kell bizonygatnia, hogy már betöltötte a 18. életévét. “Mindig, mindenhova magammal viszem az igazolványomat, egyébként nem hiszik el nekem, hogy 1989-ben születtem” – panaszolja a fiatalember, aki elárulta, megérti a bolti eladók és a biztonsági őrök helyzetét is.

 

“Tudom, hogy nekik az a dolguk, hogy ellenőrizzenek. Én viszont szeretnék normális életet élni. A legnagyobb vágyam az, hogy végre találkozzak azzal a lánnyal, aki a furcsaságom ellenére is szeretni tud” – vallja a fiú, akinek életéről a közelmúltban terjedelmes dokumentumfilmet is forgattak. Ebből kiderült, a 163 centis fiú betegségét egyelőre nem sikerült azonosítaniuk az orvosoknak. “A Hegylakó-szindrómát Dél-Koreában nem ismerik el betegségként, így arra, hogy választ kapjak a kérdéseimre, egyelőre még várnom kell.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik