Élet-Stílus

Hat hónap különbséggel diagnosztizálták rákkal a férjet és a feleséget

A házaspár most azért küzd, hogy két lányuk minél kevesebbet érezzen meg abból, mennyire betegek.

“Tisztában vagyunk vele, hogy már nincs sok időnk együtt. Épp ezért egy percet sem szeretnénk elvesztegetni. Minden egyes napot igyekszünk úgy megszervezni, hogy a körülményekhez képest a legtöbb időt tölthessük együtt” – kezdte a Today című amerikai műsorban Ben Offrink. A 35 éves édesapát tavaly ősszel diagnosztizálták Non-Hodgkin limfómával. “Hiába kaptam meg az ilyenkor szokásos kemoterápiás kezelést, sajnos nem használt, így az orvosom egy kísérleti gyógyszert javasolt” – tette hozzá.


Képek forrása: Megan Smith

Ben feleségét, Shelbyt fél évvel korábban, 2014. februárjában szintén rákkal diagnosztizálták. Nála a daganat egy ritka fajtáját fedezték fel, ami a gerincvelőt támadta meg. A diagnózist követően Shelby-nél is megkezdték a kemoterápiás kezelést, ám az nála is hatástalannak bizonyult. “Most sugárterápiát kap, aminek az egyik mellékhatása az volt, hogy deréktól lefelé lebénult” – magyarázta Ben.

A házaspár, akik tíz éve ismerkedtek meg és házasodtak össze, két kislányt nevel: a négyéves Maeve-t és a 18 hónapos Hazelt. “Most a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a lányoknak a betegség mellett is biztosíthassuk a megszokott életüket. Azt szeretnénk, hogy minél kevésbé tűnjön fel nekik a szüleik betegsége” – árulja el az apa, majd hozzáteszi, Shelby rengeteg időt tölt a lányokkal a szabadban. “Még a kerekesszék se akadályozza meg abban, hogy időről-időre elvigye a lányokat vásárolni.”

 

Ben a Today műsorvezetőinek elmondta, az orvosok egyiküket sem biztatják semmivel. “Csak reménykedni tudunk. Nem tudjuk, mennyi időnk van még együtt, de az igazság az, hogy ha lehetne, se akarnánk tudni. Igyekszünk minden napunkat úgy élni, hogy abból ne maradhasson ki semmi.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik