Élet-Stílus

Sorsára hagyták újszülöttjüket furcsa kinézete miatt

A kéthetes kislányra eddig nagypapája vigyázott. Az idős férfi kecsketejjel próbálta életben tartani unokáját.



Azután, hogy a várandósság hetedik hónapjában, mindössze 800 grammos súllyal a világra jött, az aprócska indiai kislányt eltaszították maguktól a szülei. Mint kiderült, azért hagyták sorsára a kislányt, akinek egyelőre még nem adtak nevet, mert egy ritka bőrbetegséggel született, emiatt pedig az egész testét ráncok borították. “Furcsának találták a gyerek külsejét, ezért mondtak le róla” – magyarázza a nagypapa, aki jelenleg szülei helyett gondoskodik a csöppségről.

 

Az 50 éves Dilip Dode két héten át kecsketejjel etette unokáját, ám a napokban kénytelen volt őt kórházba vinni. “Szerettem volna, ha megfelelő orvosi ellátást kap, ezért utaztam 138 kilométert” – mondja a nagypapa, majd hozzáteszi, kapcsolatba lépett a kislány 25-25 éves szüleivel is, de se az apa, se az anya nem akart róla még csak hallani sem. “Sebaj, én helyettük is megteszek mindent, hogy a lehető legszebb életet biztosítsam neki” – idézi az eltökélt Dilipet a Daily Mail című brit lap.

Mint kiderült, a kislány bőrbetegségét egy magzati fejlődési rendellenesség és egy kromoszóma betegség okozza, ami annak ellenére is csak a szülés után derült ki, hogy a fiatal szülők rendszeresen jártak az ellenőrző vizsgálatokra. “A fiam és a felesége egészséges babát vártak. Nem csodálom, hogy megdöbbentek, mikor megnézték a gyermeküket” – mondja a nagypapa, majd elárulja, a falujukban sokan még ránézni sem mernek a gyermekre, mert attól félnek, elkapják a betegségét.

 

A mumbaii Wadia Kórház szerencsére ingyen vállalta a kislány kezelését, sőt, még szállást is intéztek a nagylelkű nagypapának. Dr. Minnie Bodhanwala, az intézmény vezetője a kislány állapotáról elmondta, a kezelőorvosok egyelőre kromoszóma rendellenességre gyanakszanak, ám ahhoz, hogy biztosat mondhassanak, meg kell várniuk, hogy a gyermek minden lelete visszaérkezzen a laborból. “A diagnózist követően megkezdhetjük majd a kezelést is” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik