Élet-Stílus

Kiderült, miért nézünk eszméletlen mennyiségű cicás videót

Na, ezt nem gondoltuk volna!

Azt senki nem vonja kétségbe, hogy a pornó mellett a macskás videó az internet egyik legkedveltebb tartalma, és talán azt sem vitatja senki, hogy ahogy az online erotikát kínáló portálok kínálatába is már mindenki belepillantott, aki netkapcsolattal rendelkező kütyüt használt, úgy vicces cicás felvételt is látott már minden netizen.

De miért? Miért néznek ennyi macskás tartalmat? Annyira jó? Vagy olyan sok videó van, hogy egyszerűen kikerülhetetlenek? Ha önt is foglalkoztatja ez a kérdés, megnyugodhat: végre minden kiderült.

Tudományos kutatást végeztek a témában! Valószínűleg azért nézünk ilyen bitang sok cicás klipet, mert jó lesz tőle a kedvünk. Hoppá-hoppá!

Az indianai egyetem kutatócsoportja, Jessica Gll Myrick vezetésével alaposan elmélyedt a kérdésben; 7000 embert kérdeztek meg a cicásvideó-nézési szokásaikról.

A legfontosabb eredmény: a vicces macskás tartalom = egészség. A kutatók kíváncsiak voltak, hogy van-e a kisfilmek megtekintésének az állatokkal segített terápiához hasonló hatása, és arra jutottak, hogy a megkérdezettek döntő többsége a cicás videók megnézése után energikusabbnak érzi magát, jobb a hangulata; kevésbé jellemző rá a rossz kedélyállapot, a szorongás, a bosszankodás.

Bár legtöbben pontosan tudják, hogy a videók megnézése miatt épp halogatják egy (vélhetően fontosabb) tevékenység elvégzését; de az emiatt érzett lelkifurdalásnál sokkal erőteljesebb a videó megtekintéséből származó pozitív energia – tudatta a Daily Maillel a kutatásvezető, aki azt is elmondta, hogy felmérésük témája talán első hallásra nem tűnik komolynak, de az online cicás tartalmak fogyasztásának hihetetlen mértéke indokolttá teszi a téma alapos feltárását.

Mivel számunkra mindennél fontosabb, hogy a kedves olvasók energikusabbak és jobb hangulatúak legyenek, bekészítettünk néhány korábbi klasszikust; jó mulatást, jó egészséget kívánunk!

Minden idők legsunyibb cicája:

Metálrajongó macskák:

Az orosz cica igazi hazafi:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik