Élet-Stílus

A padlóra borított egy halálos beteget a mentős – videó

A férfi nem akart átülni a hordágyról egy tolószékbe, és összeveszett a mentőssel, aki végül megunta a vitát.

Az eset még februárban történt egy floridai kórházban, de az azt megörökítő felvételt csak most hozta nyilvánosságra a helyi ügyészség – közölte a helyi sajtó. A videón látható mentőst, a 35 éves Kenneth Hallenbecket már közvetlenül az eset után elbocsátotta munkaadója, a hatóságok pedig rokkant ember ellen elkövetett bántalmazás vádjával indítottak eljárást ellene.

Az esetről szóló beszámolók szerint a mentős azután borított a földre a floridai Wuesthoffkórházba bevitt 49 éves James Slatert, hogy a beteg nem volt hajlandó átülni a számára félretett tolószékbe. Ezen összevesztek, míg végül a mentős üvöltözni kezdett a beteggel, majd megfogta a hordágyat és egyszerűen a padlóra borította a halálos beteg férfit.

Hallenbeck ellen végül az ügyészség ejtette az eredetileg felhozott vádat, és bűncselekmény helyett csak szabálysértésnek számító vétkes hanyagság miatt emeltek vádat ellene, amiben bűnösnek is fogja vallani magát – írta a helyi sajtó.  

Az ügyészség közlése szerint erre azért volt szükség, mert a komolyabb vád nem bizonyítható teljesen egyértelműen, és azzal olyan hosszúra nyúlhatott volna a bírósági eljárás, hogy félő volt, hogy az „tovább tart, mint az áldozat várható élettartalma”, valamint olyan stressznek tette volna ki, ami rontott volna állapotán. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy Slater milyen betegségtől szenved.

A szabálysértési eljárás gyors lezárásával ráadásul azt is hamar el lehet érni, hogy Hallenbeck elveszítse mentős engedélyét, és így azt, hogy soha többet ne dolgozhasson mentősként. 

Olvasói sztorik