Élet-Stílus

Megérezte a Germanwings-katasztrófát és Schumacher balesetét

Az angol nőnek rémálmai vannak – megérzi a tragédiákat.

Denise Griggs furcsa képességgel rendelkezik. Legalábbis ő ezt állítja.

A 49 éves brit nő megálmodja és lerajzolja a napokkal később bekövetkező tragédiákat, katasztrófákat, de még a kisebb baleseteket is.

Tíz éves korában történt, hogy egy fára csavarodott autót rajzolt; néhány nappal később édesapja balesetet szenvedett: a kocsi szabályosan feltekeredett egy fára. Apja túlélte az esetet, Denise pedig ekkor vette észre először a furcsa egybeesést. Sok-sok évvel később kislánya biciklis balesetét is ugyanígy megérezte.

A Newcastle-under-Lyme-ban élő nőnek 2004-ben, hónapokkal a tragikus indiai-óceáni cunami előtt rendszeresen rémálmai voltak, amelyben hatalmas hullámokat látott. Lerajzolta a furcsa képeket, amelyek megjelentek neki: autókat, fákat és embereket sodort a víz. Hetente 2-3 alkalommal álmodott erről, mígnem egyszer férje azzal hívta be őt, hogy a híradóban a katasztrófa képeit mutatják. A nő zokogva rogyott a padlóra.

Michael Schumacher síbalesete előtt látta álmában a Forma-1 bajnokát – bekötött fejjel hevert a hóban. A Germanwings-gép katasztrófája előtti héten pedig Denise egy repülőgép orrára emlékeztető ábrát rajzolt, és hegyek is szerepeltek a képen. Éjszakánként azt álmodta, hogy az ágya felemelkedik, és ő kiesik az ablakon – épp úgy mintha egy zuhanó gépen ülne.

Denise a Mirrornak elmondta: nem tud mit tenni a furcsa megérzések ellen. Annak ellenére, hogy szörnyű rémálmokkal jár, látnoki képessége bizonyos értelemben ajándék is – hiszen keveseknek adatik meg ilyesmi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik