Élet-Stílus

A busz elé ugrott a kutya, hogy megmentse vak gazdáját

Ha nincs a hétéves Figo, gazdáját minden bizonnyal elgázolta volna az érkező kisbusz.

“Figo csodálatos társ. Sose gondoltam volna, hogy egyszer még az életét is kockára teszi majd értem” – mondta a 62 éves amerikai nő, Audrey Stone a Fox5NY riporterének azután, hogy kórházba szállították és ellátták sérüléseit. Az idős, láttássérült nőnek az ütközés és az esés következtében eltört a bokája, a könyeke és megrepedt három bordája, míg segítőjének – aki szó szerint az érkező busz kereke alá ugrott – szilánkosra tört a jobb mellső lába.


Figo az életét áldozta volna gazdájáért
Kép forrása: Middlebranch Veterany

“Az idős asszony és a vakvezető kutyája épp a hétfő reggeli sétából tartott hazafelé, amikor a baleset történt” – nyilatkozta az egyik szemtanú Paul Schwartz, aki a közelben lévő benzinkúton dolgozik. “Épp a zebrán mentek át” – tette hozzá, majd elmondta, a kutyát és gazdáját egy óvodai kisbusz gázolta el, aminek sofőrje saját elmondása szerint nem vette észre a zebrán átkelő párost.

Schwartz a The Journal Newsnak elmondta, Figo a sérülése ellenére sem volt hajlandó elmozdulni gazdája mellől. “Csak azután engedte, hogy bekössük a lábát, hogy a mentők útnak indultak a gazdival a kórház felé. Akkor viszont már nagyon elveszettnek tűnt” – tette hozzá a férfi, aki úgy tudja, Audreyt hamarosan hazaengedik és akkor végre újra láthatja imádott segítőtársát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik