Élet-Stílus

Démonok nem léteznek, de képesek gyilkolni

charlie-charlie-challange(960x640).jpg (Array)
charlie-charlie-challange(960x640).jpg (Array)
Új őrület terjed a neten: meg mered-e idézni Charlie-t, mexikói démont? Egy éve egy hasonló mánia tragédiához vezetett.

Kamaszok milliói kattantak rá az utóbbi időben világszerte felpörgő „Charlie, Charlie” nevű okkultista játékra. Egy keresztet rajzolva, négy részre osztanak egy papírfecnit, majd az így keletkező mezőkbe, felváltva beírják a „nem” és az „igen” szavakat, majd a keresztre két ceruzát fektetnek, valahogy így:

  Kép: Youtube

Aztán elmondják a következő mondókát: „Charlie, Charlie are you here? Charlie, Charlie can we play?” (Charlie, Charlie itt vagy-e? Charlie, Charlie játszhatok veled?). Ilyenkor történik a varázslat: a felső ceruza előbb-utóbb megmozdul. Ha az „igen”-ek irányába mutat, Charlie jelen van, és kész a játékra.

Charlie egyébként elvileg egy mexikói démon, aki válaszol megidézőjének eldöntendő kérdéseire. (Ne kérdezzék, mi sem tudjuk, hogy ha egyszer mexikói, akkor miért nem Carlosnak hívják.) Charlie megidézése természetesen hatalmas kockázatokkal jár, hiszen a megnyitott portálon kevésbé barátságos démonok is átszökhetnek, és maga Charlie is bedurvulhat, ha nem eléggé udvarias hozzá az, aki megidézi. Ha megválaszolt minden kérdést, meg kell például kérdezni tőle, hogy be szabad-e fejezni a játékot.

Démoni vírus

A démon megidézést a fiatalok videóra veszik, majd feltöltik a netre, így az egész világon terjed az őrület. Senki sem tudja, hogy honnan ered a játék, de az biztos, hogy régóta ismert, mint a szintén démonidézésre használatos Ouija tábla. Számos cikkben megírták már: a felső ceruzát nem egy démon, hanem gravitáció mozgatja. Egyszerűen túl nehéz úgy kiegyensúlyozni, hogy nyugton maradjon, így aztán a legkisebb hatásra, ami lehet egy apró rezgés, vagy levegővétel, egyszerűen elmozdul.

Az őrület terjedését talán az szította fel legjobban, amikor két katolikus pap, Stephen McCarthy atya, majd a Vatikán által is elimert ördögűző, Jose Antonio Fortea atya is megszólaltak témában. Sajnos, nem azt mondták, hogy az egész „Charlie, charlie” játék egy óriási baromság, hanem azt, hogy démonokat megidézni nagyon veszélyes dolog. Ha akartak volna, sem tudnak jobb reklámot csinálni Charlie-nak.

Az atyáknak persze bizonyos szempontból igazuk van. A szellemidéző mánia valóban lehet veszélyes, csak nem a túlvilág erői miatt. Tavaly egy hasonló őrület tragédiával végződött.

A gyermekek megtestesült rémálma

Slender mant egy Eric Knudsen nevű blogger találta ki 2009-ben. Ő egy nagyon vékony és magas, arctalan, fekete öltönyös alak, aki éjjelente, erdőkben, vagy a környékükön bukkan fel, és hosszú, csápszerű karjaival gyerekekre vadászik. Manipulálja az agyukat, őrületbe kergeti, és szörnyű dolgok elkövetésére veszi rá őket.  Az alakról rengeteg manipulált kép készült, majd került ki az internetre: aztán egész mitológia szövődött köré. A figura annyira sikeressé vált, hogy könyvek, filmek, és videojátékok főszereplőjévé vált. Nem mellesleg az ő nevéhez fűződik a tavalyi év egyik leghátborzongatóbb bűncselekménye. Két tizenkét éves, wsconsini lány, azért késelte meg egyik osztálytársát, mert „Slender man” azt mondta nekik, hogy ha nem ölnek a kedvéért, kiirtja őket és a családjukat.

 Kép: theslenderman.wikia.com

„Megszuriztam”

Morgan Geyser, és Anissa Weier tavaly, május 31-én ottalvós bulira hívták Payton Leutnert, hogy megünnepeljék Geyser tizenkettedik születésnapját. Geyser és Weier aztán a közeli erdőbe csalták Leutnert. Amikor úgy érezték, hogy már elég mélyen járnak az erdőben, a két lány nekiesett a mit sem sejtő harmadiknak. Geyser egy konyhakéssel tizenkilencszer szúrta meg Leutnert: átdöfte a máját, a hasnyálmirigyét, és a gyomrát. Az egyik szúrás csak centikkel kerülte el a szívet, egy másik hajszálnyival ment egy fő artéria mellé. Payton üvöltött a fájdalomtól, és a dühtől, testéből ömlött a vér. Morgan és Anissa magára hagyták, mert biztosak voltak benne, hogy a lány hamarosan meghal. Ők elindultak, hogy a sűrűben megkeressék „Slender man” kastélyát.

Payton Leutner közben emberfeletti erővel kivánszorgott egy közeli útra. Egy éppen arra járó kerékpárosnak hála, sikerült megmenteni az életét. Anyja, Stacie később azt nyilatkozta, hogy az volt az egyik első kérdése a lányához, hogy honnan merítette az erőt, amire Payton annyit válaszolt: „élni akartam”.

 Morgan Geyser és Anissa Weier (fotó: Waukesha Police Department)

Morgan Geysert, és Anissa Weiert négy órával a támadás után megtalálták a rendőrök: egy közeli autóúton sétáltak. Morgan ruhái teljesen véresek voltak, Anissa táskájában pedig ott volt a 12 centi pengehosszúságú kés.

Amikor Geysert később meghallgatták, úgy beszélt az esetről mintha valami játék lett volna: „megszuriztam” – mondta, és azt mesélte fura volt, hogy egyáltalán nem érzett lelkiismeret-furdalást. Weier valamivel több megbánást tanúsított: azt mondta egyik része azt akarta, hogy Payton haljon meg, a másik része hagyta volna élni.

Fél tucat Barbie és egy notesz

Amikor a rendőrök átkutatták Geyser szobáját, fél tucat megcsonkított Barbie babát találtak. Kéz- és lábfejeik levágva, több helyen voltak megszurkálva, és felvágva, testüket bizarr firkák borították, és mindegyiken ott volt „Sleneder man” jele. A babák mellett egy notesz is volt a borítóján azzal a felirattal, hogy „otthon sem vagy biztonságban”, illetve „ő mindenütt ott van”. A füzet tele volt groteszk, képregényszerű rajzokkal, például egy lány hatalmas kaszával a kezében, azt mondja: „szeretek ölni” a lány lábainál egy másik lemészárolt teste fekszik. A leghátborzongatóbb oldalon egy lista szerepelt, „a gyilkossághoz szükséges felszerelés” címmel. Úgy volt felsorolva ott a kés, a paprika spray, a ragasztószalag, a zseblámpa, és egy szelet sajttorta, mintha a legártatlanabb bevásárlólista lenne.

fotó: Waukesha Police Department

A nyomozás kiderítette, a két lány legalább öt hónapig tervezgette a gyilkosságot. Eredetileg aznap éjjel akarták megölni Paytont, amikor náluk aludt. Ragasztószalaggal akarták befogni a lány száját, és a kést a nyakába döfni, de az utolsó pillanatban úgy döntöttek még egy napot élni hagyják.

Nincs vége

Morgan Geyser, és Anissa Weier jelenleg a tárgyalásukra várnak: ha szándékos emberölés kísérlete miatt elítélik őket, akár hatvanöt évet is kaphatnak. A pszichológus szakértő szerint a két lány komolyan hitt abban, hogy ha nem ölnek meg valakit, akkor egy természetfeletti lény végez velük és a családjukkal.

 Kép: theslenderman.wikia.com

„Látom őt álmaimban. Egyezséget kötöttünk. Azt mondta, ha nem ölöm meg Paytont, elpusztít engem, a családomat, és mindent, amit valaha szerettem” – mondta a pszichológusnak Geyser. A lány arról is beszélt, hogy a Star Trek című sorozatból ismert, Vulcan elmekontroll technika segítségével egy ideig sikerült távol tartania magától Slender mant, és időnként a Harry Potter könyvek fő gonosza, Voldemort is meg szokta látogatni.

A történet akkoriban egész Amerikát megrázta. Mindenki arról beszélt, hogy bár az internet egy csodálatos dolog, ahol fiatalok, mindenféléről tanulhatnak, a világhálónak vannak ijesztő, és sötét sarkai is, amiktől meg kell óvni a gyermekeket. Alig egy évnek kellett eltelnie Charlie felbukkanásáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik