Élet-Stílus

Macskabordély nyílt Oroszországban

A szibériai Irkutszkban immár nem kell napokig céltalanul alkalmi partnerek után kóborolni a jól nevelt házimacskáknak, tüzelési ingereiket ugyanis egy erre a célra létesített kuplerájban vezethetik le mostantól.

A vöröslámpás macskaház gondolata japán sugallatra pattant ki néhány unatkozó irkutszki vállalkozó fejéből. Úgy hallották ugyanis, hogy a Felkelő Nap Országában már évek óta sikeresen működnek az ilyen jellegű intézmények.

Az orosz Telegraf beszámolója szerint az Angara parti város macska-teaházának üzemeltetői abból indultak ki, hogy a lakótelepi lakásokban bezárva tartott doromboló kedvencek a tüzelési időszakokban valóságos hárpiákká válnak. Különösen a kandúrok tudnak ilyenkor kibírhatatlan operaénekesekké válni, de a nőstények sem sokkal múlják alul őket.

Az intézmény tehát a cicáknak és a gazdiknak egyaránt kíván a kedvében járni. Előbbieknek a természetes igényeik kielégítésével, utóbbiaknak pedig az idegeik rendbetételével, valamint lelkiismeretük megnyugtatása által. A problémának ugyanis mindeddig csak két megoldása volt. Az egyik a szabadon engedés, mely során a macskáknak ebben az időszakban gyakorta örökre lába kél, vagy az ivartalanítás, mely után bizony sokáig nehéz a kedvencünk szemébe nézni.

Az irkutszki cicakupleráj koedukált. Jelenleg tizennégy bárcás örömmacskalány és -legény várja a feltüzelt klienseket, akiknek mindössze állatorvosi igazolással kell rendelkezniük egészséges mivoltukról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik