Élet-Stílus

Halott fiától kapott vesét az 50 éves nő

Az asszony először nem volt hajlandó belemenni az átültetésbe. Azt hajtogatta, hogy a fiát szeretné visszakapni.

“Amikor az orvosok közölték velem, hogy a fiam gyakorlatilag menthetetlen, összeomlottam. Képtelen voltam elfogadni, hogy az életteli, erős fiam nincs többé” – vallotta be a gyászoló édesanya az ABC News hírcsatornának. “Az átültetés lehetősége csak azután jött szóba, hogy biztossá vált, Ronald életét nem tudják megmenteni” – tette hozzá az 50 éves chicagói asszony, akit évekkel ezelőtt diagnosztizálták súlyos veseelégtelenséggel.

“Akkor már egy ideje fenn volt a nevem a transzplantációs listán, de az orvosok nem biztattak. Azt mondták évekbe telhet, mire megfelelő donort találnak nekem” – mondja Rose Perry, aki ezután elárulta, álmában sem gondolta volna, hogy épp a legidősebb fia menti majd meg az életét.


Kép forrása: Advocate Christ Medical Center

Ronald, aki anyja elmondása szerint már azután jelentkezett szervdonornak, hogy betöltötte a 21. születésnapját. A fiatalember abban a kórházban szenvedett sztrókot, amiben édesanyját kezelték. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék az életét, de a gyors közbeavatkozás ellenére sem jártak sikerrel. “Mikor kiderült, hogy Ronald felajánlotta a szerveit, az orvosok felvetették a lehetőséget, hogy a fiam veséjét ültetik át a testembe.”

Rose először tiltakozott. Mint mondja, kétségbeesetten szerette volna visszakapni a fiát. “A saját életemet adtam volna azért, hogy őt megmentsem” – mondta, majd hozzátette végül férje és kisebbik fia unszolásának engedve ment bele a műtétbe. “Rose élete ajándékát kapta a fiától, aki az utolsó utáni pillanatig édesanyja miatt aggódott” – ezt már az asszony kezelőorvosa mondja, aki elárulta azt is, Ronald másik veséjét is sikerült átültetniük, így a fiú egyszerre két életet mentett meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik