Élet-Stílus

„Úgy nézett rám a gyerekem, mint egy farkas”

Márkó 1 (Array)
Márkó 1 (Array)

Ismerjék meg Márkót, azt a 13 éves nyíregyházi fiút, akitől néha már a saját anyja is fél. A Hír24 új dokumentumsorozatában problémás, segítségre szoruló gyerekekkel foglalkozunk. Gyermekbajok, első rész.

A lelki– és pszichiátriai problémák már az egészen kicsi gyerekeknél felbukkanhatnak. Sok esetben olyan súlyos gondokat okozva, amik tönkretehetik az egész életét. Milyen lehetőségeik vannak az ilyen gyerekeknek és hova fordulhatnak a szülők?

A Hír24 négyrészes dokumentumfilmjében nem rossz vagy neveletlen gyerekekkel foglalkozunk, hanem olyanokkal, akiknek segítségre van szükségük. Találkozunk majd félrediagnosztizált ötévessel, a magyar közoktatási rendszerbe nem illő figyelemzavarossal, barátokra vágyó kisfiúval, rendőrségi ügyekbe keveredett, drogozó tizenévessel, sok kétségbeesett szülővel, gyerekeket gyógyító szakemberekkel, valamint egy olyan állami– és magán intézményrendszerrel, amely minden problémás gyereknek tud és akar segíteni. Csak néha a lehetőségeik azok, amik korlátozottak.

A Gyermekbajok első részében bemutatjuk Márkót, azt a 13 éves nyíregyházi fiút, akitől néha már a saját anyja is fél:

A folytatásban megismerkedünk Bencével, Domonkossal és két magánintézménnyel, illetve hamarosan az is kiderült, tud-e segíteni Márkón a Chance Program.

Olvasói sztorik