Élet-Stílus

Félt fogorvoshoz menni, inkább visszaragasztotta kiesett fogait

A 48 éves nő tíz évig kerülte a fogorvost, miután édesanyjánál egy foghúzás alkalmával torokrákot diagnosztizáltak.

Még a legóvatosabb becslések szerint is hatalmas adag – a fogsorával egyenlő mennyiségű – pillanatragasztót fecskendezett felső állkapcsába az a brit édesanya, aki tíz éven át saját magának kezelte az összes fogászati problémáját. A 48 éves Angie Barlow a Mirror című brit lapnak elárulta, azután fordított hátat a fogorvosoknak, hogy édesanyját egy foghúzás után rákkal diagnosztizálták.

“Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, valójában már gyerekkoromtól fogva féltem a fogorvosoktól. Az, hogy anyám betegsége egy foghúzás után derült ki, csak olaj volt a tűzre” – mondta Angie, majd hozzátette, a diagnózist követően azon kapta magát, hogy képtelen tárcsázni a fogorvos számát.


Kép forrása: mirror.co.uk

“Egy idő után megszoktam, hogy minden fogpanaszomat magam oldom meg” – mondja a nő, akinek orvosa szerint a dohányzás miatt lazultak ki annyira a fogai, hogy hullani kezdtek. “Nem akartam, hogy hézag legyen a felső fogsoromban, ezért végső kétségbeesésemben úgy döntöttem, a kiesett fogamat ragasztóval teszem vissza a helyére” – teszi hozzá.

A meglehetősen szokatlan módszer komoly károkat okozott Angie szájában: a pillanatragasztó ugyanis nem csak az ínyét, de a csontokat is károsította. “Mikor már a fiammal se tudtam szégyenkezés nélkül beszélni, úgy döntöttem, helyrehozatom az okozott kárt” – vallja be az asszony, aki a BBC beszámolója szerint ezután az összes megtakarítását a fogaira költötte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik