Élet-Stílus

Az interneten alázták meg a nyilvánosan szoptató kismamát

A fiatal nő igencsak meglepődött, amikor egy, a Facebookon keringő képen saját magát látta viszont, ahogy négyhónapos kisfiát eteti.

Nem sokkal később kiderült, a képet készítő férfi aznap egy étteremben ebédelt a kismamával, és – ahogy az a kép mellé írt szövegből kitűnik – felháborodott azon, hogy evés közben azt kell néznie, ahogy a nő eteti gyermekét. Ezt írta: “Oké kedves anyukák. Elhiszem, hogy ha a gyerek éhes, ennie kell. De szeretném tudni, hogy ez illetlenség-e, ha én közben ebédelni próbálok, és az étteremben vannak kisgyerekek is.” A férfi azzal zárta kirohanását, hogy felszólította az anyukát, legközelebb takarja el magát, ha nyilvános helyen szoptat.


Kép forrása: Facebook

Az indianai Conner Kendall a Daily Mail című brit lapnak azt nyilatkozta, a Facebook posztra az éttermes eset délutánján bukkant rá, és bár a kommentelők többsége a védelmére kelt, azonnal hosszú választ írt az ismeretlen férfinak. “Jogomban áll megetetni a fiamat ott és akkor, amikor csak jónak látom” – kezdte, majd hozzátette, nem jókedvéből döntött a nyilvános szoptatás mellett, hanem azért, mert kisfia akkor már három órája nem evett.

“Nem takartam el magam, mert Carter nem tud takaró alatt szopni. Próbálkoztunk már vele, de mindig nyűgös lesz és sírni kezd, ha ezzel próbálkozom. Gondolom egy síró baba éppúgy zavarja a többi vendéget, mint egy szoptató nő” – írta. Conner hozzátette, mivel rajtuk kívül csak két másik asztalnál ültek vendégek, nem érezte úgy, hogy félre kéne vonulnia. “Csak azután húztam fel a pólómat, hogy Carter enni kezdett.”

Kendall a Daily Mailnek elárulta, azért válaszolt a férfinak, mert biztos benne, hogy a fotót azzal a céllal készítette és töltötte az internetre, hogy megszégyenítse őt. “Ha egy alulöltözött kamaszlány ült volna a helyünkön, egész biztos nem csinál képet” – tette hozzá. Mivel Indianában a törvények tiltják, hogy kiskorúról a hozzátartozó engedélye nélkül kép készüljön, a kismama azt is megírta a férfinak, hogy ha még egyszer felvételt készít róluk, jogi lépéseket tesz majd ellene.

Nem az Egyesült Államok az egyetlen ország, ahol egyre több kismama áll ki azért, hogy nyilvános helyen szoptathasson. A múlt héten például, egy szoptatós flashmob keretében, budapesti kismamák szállták meg a Nyugati téri McDonaldsot azután, hogy egyik társukat attrocitás érte, mert az étteremben nyilvánosan szoptatott. Nézze meg a tiltakozó akcióról készült videónkat:

Olvasói sztorik