Élet-Stílus

Elvesztette végtagjait, mert náthának nézték a fertőzését

A 42 éves férfi kis híján belehalt a tévedésbe. Azt mondja, képtelen megbocsátani, ezért a bírósághoz fordult.

“Ha az orvosok hallgattak volna a megérzésemre, vagy ha legalább odafigyeltek volna arra, amit mondok, akkor ez az egész nem történik meg” – nyilatkozta Matthew Ames az ausztrál Daily Mailnek, három évvel azután, hogy egy rossz diagnózis miatt kis híján meghalt, és a kezeit és a lábait is amputálni kellett. “Szerencsés vagyok, hogy egyáltalán itt lehetek, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy máshogy is történhetett volna.”

A négygyermekes ausztrál családapa akkor kezdődött, amikor 2012. júniusában egyik napról a másikra kínzó torokfájás alakult ki nála. “Azt hittem, csak egy makacs nátháról van szó, ezért az első napokban nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak” – mondja Matthew, aki saját elmondása szerint betegsége első hetét végigdolgozta.


Kép forrása: Daily Mail

“A rákövetkező héten kénytelen voltam otthonmaradni: az állandó hányás, az émelygés és a szédülés miatt alig álltam a lábamon” – meséli, majd hozzáteszi, amikor a csuklóján piros pöttyök jelentek meg azonnal orvoshoz ment. “Megvizsgálták, majd hazaküldtek azzal, hogy egyszerű náthám van, szedjek fájdalomcsillapítót.” Matthew ezután még legalább kétszer volt orvosnál, egyre komolyabb tünetekkel, de a Panadolnál erősebb gyógyszert egyszer sem javasoltak neki, és mindannyiszor hazaküldték azzal, hogy majd jobban lesz.

Nem lett. 19 nappal az első tünetek jelentkezése után Matthew kórházba került. Kiderült, hogy a szervezetében felszaporodott a Streptococcus nevű baktérium A-típusa, ami toxikus sokk szindrómát okozott a férfinél. “Mindkét karomat és a lábaimat is amputálni kellett, hogy egyáltalán esélyem maradjon a túlélésre” – mondja a férfi, aki biztos benne, hogy egy korai diagnózissal elkerülhette volna az amputációt.

“Szeretném, ha mással nem történne meg hasonló, ezért úgy döntöttem, a bíróságon keresem az igazunkat” – mondta, majd hozzátette, többek között azért is szeretne kártérítést, hogy felesége – aki most a nap 24 órájában róla gondoskodik – végre valóra válthassa álmait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik