Élet-Stílus

Videóra vették és kinevették a folyóba fulladozó fiút barátai (18+)

Pár méterre álltak csak a bajba került gyerektől, de egyikük sem segített az életéért küzdő 15 évesnek.

Futótűzként kezdett el terjedni a kínai közösségi oldalakon egy mobiltelefonnal készült videó, amin azt látni, kamasz fiúk végignevetik, ahogy egyik barátjuk belefulladt egy tóba – jelentette a kínai sajtó. Az alig több mint egy percig tartó jelenet alatt csak az egyikük próbálta meg megfogni a vízben kapálódzó gyereket, de végül ő is visszament a partra, miközben a többiek folytatták a nevetést. Végül a 15 éves fiú végleg eltűnik a víz alatt a Henan tartományban található tóban.

A felvételen látható középiskolások a helyi sajtónak elmondták: ők azt hitték, a fiú csak eljátszotta, hogy fulladozik és az egészet csak azért csinálja, hogy szórakoztassa őket. Még akkor sem gondolták, hogy baj van, amikor a gyerek elmerült a víz alatt, mert azt hitték, csak elúszott és majd távolabb felbukkan. Csak akkor kezdtek el aggódni, amikor már percek teltek el, és a gyerek nem került elő.

Ekkor hívtak csak segítséget, de a kiérkező rendőrök már csak a gyerek holttestét tudták a partra vinni. A rendőrség nyomozást indított a fiú halálával kapcsolatban, az iskola pedig, ahova a kamaszok jártak, ígérte, hogy előadásokat fognak tartani a diákoknak a biztonságos vízparti szórakozásról, hogy ilyen eset többet ne fordulhasson elő.

Olvasói sztorik