Élet-Stílus

Netes kedvenc lett a kétlábú mentett cicából

Egy hónap alatt már több mint 50 ezren követik a kismacskát, aki azért került menhelyre, mert fejlődési rendellenességgel született.

Bár az élete nem indult zökkenőmentesen, a kis Roux szerencsére ma már egyike a világ legboldogabb macskáinak. Legalábbis ezt mondja gazdája, Jackie Deak Akey, akit azután keresett meg a MeowBox nevű internetes portál, hogy kedvence az Instagramnak köszönhetően világhírű lett. A képmegosztó szájton Roux-t ugyanis röpke egy hónap alatt több mint 50 ezren kezdték követni, és ez a szám azóta folyamatosan nő.


Képek forrása: Instagram

“Senki nem hiszi el nekem, de Roux pont ugyanolyan macska, mint a többiek. Imád napozni, lustán elnyúlni a kanapén, az egerével játszani, kaját kunyizni” – sorolja a gazdi, aztán hozzáteszi, Roux igazi különlegessége abban rejlik, ahogy közlekedik. “Úgy ugrál, mint egy kis kenguru, miközben az erős hátsó lábain egyensúlyoz. És nagyon gyors tud lenni, ha akar.”

 

Jackie és párja a kiscicát tavaly októberben fogadták örökbe egy new orleans-i menhelyről, azután, hogy eredeti gazdái leadták őt. “Nem kellett nekik, mert nem tudtak mit kezdeni a fogyatékosságával” – mondja Jackie szomorúan, aztán elárulja, párjával azt tervezik, hogy 3D-nyomtatásos technikával protézist készíttetnek majd kedvencüknek, ha azt veszik észre, hogy a kétlábonjárás túlterheli a gerincét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik