Élet-Stílus

Véletlenül saját mérgével ölte meg magát egy kutyamérgező

Kutyák ketrecben (Array)
Kutyák ketrecben (Array)

Az isteni igazságszolgáltatás áldozatává vált a kutyák húsával kereskedő kínai férfi.

Saját fegyverének áldozata lett egy kutyahúsárus a kínai Henan-tartományban. A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint a meg nem nevezett férfi éppen azt akarta bemutatni „munkatársainak”, hogyan kell használni a kutyák megmérgezésére használt nyílpuskát, amikor a fegyver elsült, és a betárazott mérgezett nyíl beleállt a lábába. A méreg pedig tette a dolgát: a férfi a kórházig sem jutott el, és belehalt a véletlen balesetbe.

A helyi hatóságok az eset után letartóztatták a férfi bandájának öt tagját, akik vallomásukban beismerték, hogy több mint ezer kutyát öltek meg, a tetemeket pedig lefagyasztották, hogy éttermeknek adják el az állatok húsát – írta a hongkongi South China Morning Post. Tudva, hogy a hús mérget tartalmaz.

 Húsukért árult kutyák egy kínai piacon
Fotó:Europress

Egyes kínai tartományokban régi hagyománya van a kutyahús fogyasztásának, mert azt gondolják, azzal el lehet űzni a rossz szellemeket, és a betegségeket. A tradicionális kínai gyógyászat követői szerint az impotencia ellen is jót tesz. Ugyanakkor az utóbbi években egyre többen támadják a kutyahús fogyasztását Kínában, ahogy egyre több és több középosztálybeli család kezdett el házi kedvencként kutyát tartani, és a szokás visszaszorulóban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik